Yörüklerden Kadinlara Keskek Günü

Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu ve Fethiye ile Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri 8 Mart Dünya Kadinlar günü nedeni ile keskek günü düzenledi.

Yörüklerden Kadinlara Keskek Günü
Çalis Kerimoglu Ismail Yörük Çadirlarinda düzenlenen keskek gününde kadinlarin kiymeti bir kez daha ifade edildi.

8 Mart Dünya Kadinlar Günü nedeni ile Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu ve Fethiye Seydikemer Yörük Türkmen Dernekleri tarafindan Çalis Yörük Çadiri’nda düzenlenen keskek gününde katilim yogun oldu.

Konuklar delbekçi kadinlarin çaldigi Fethiye yöresi türkülerle karsilandi. Keskeklerin ve lokma tatlisinin yenildigi etkinlikte sanatçilar Ismail Uzunoglu, Ahmet Karagöz, Milas Davul Zurna ekini Berkay Boncu ve Ismail Peynirci’nin türküleri esliginde bol bol oynayan bayanlar stres attilar.

Fethiye Belediyesi Baskan vekili Melek Gözde Gürsoy Hosafçi, FTSO Baskani Osman Çirali, siyasi partilerin kadin kollari üyeleri, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve bayanlarin yogun ilgi gösterdigi etkinlikte müzik esliginde pisti hiç bos birakmayan bayanlar keyifli bir gün geçirdi.

Keskek gününe gelenlere tesekkür eden Fethiye Yörük Türkmen Dernegi Kadin Kollari Baskani Halime Karagöz “Bugün güzel bir gün. Fethiye Yörük Türkmen Dernegi, Seydikemer Yörük Türkmen Dernegi’nin ortaklasa hazirlamis oldugu Kadinlar Günü için yapmis oldugumuz bu programa tüm dostlarimizi davet ettik. Katilimlarimiz gayet güzel. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’müz kutlu olsun diyorum” dedi.



Anadolu Yörük Türkmen Federasyonu Baskani ve Fethiye Yörük Türkmen Dernegi Baskani Ramazan Kivrak, “Geleneksel olarak yaptigimiz Kadinlar Günü nedeniyle keskek günümüzde el birligi ile güzel bir etkinlik hazirladik. Lokmalarimiz keskeklerimiz var. Askere gidenlere, sehitlerimize dualar okunacak. Eglencemiz de olacak. ‘’Yörükler ölü yerinde aglar, dügün yerinde oynar, dua yerinde kuran okur’’ Biz hepsini bir günde yapabiliriz. Tüm kadinlarimizin Kadinlar Günü kutlu olsun. Kadina insan gibi deger verilsin. Biz kadinlarla yan yana yürümeyi severiz’’ diye konustu.



Seydikemer Yörük Türkmen Dernegi Baskani Ismail Uzunoglu,’’ Bu etkinlik artik geleneksel hale geldi. 8 Mart Dünya Kadinlar Günü’nde her sene Seydikemer Yörük Türkmen Dernegi, Fethiye Yörük Türkmen Dernegi ve Anadolu Federasyonu olarak Fethiye Çalis Plaji’nda bulunan Kerimoglu Ismail Yörük Çadiri’nda her sene kadinlarimiza keskek pisirtip lokma döktürüyoruz. Bedava keskek veriyoruz. Kadinlarimizdan oyun ekipleri ve delbek ekipleri geliyor. Türküler ile kadinlarimizi burada eglendiriyoruz. Allah ömür verdigi sürece bunu devam ettirecegiz’’ dedi.

Kaynak: İHA