Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'Bu Savas Avrupa Ülkelerini Birbirine Daha Da Yakinlastiriyor'

Almanya Basbakani Olaf Scholz, Rusya’nin Ukrayna’ya saldirisina iliskin, “Bu savas Avrupa ülkelerini birbirine daha da yakinlastiriyor” dedi.

Almanya Basbakani Scholz Açiklamasi 'Bu Savas Avrupa Ülkelerini Birbirine Daha Da Yakinlastiriyor'


Rusya’nin Ukrayna topraklarina yönelik baslattigi askeri harekatin 11’inci gününde de saldirilar sürerken, Ukraynalilar Rus saldirisindan kaçarak ülkelerini terk etmeye devam ediyor. Rus saldirisinin ardindan Ukraynali mülteciler konusu dünya gündeminde önemli bir yer tutarken, Almanya Basbakani Olaf Scholz sosyal medya hesabindan konuya iliskin bir açiklama yapti. Scholz, “Bu savas Avrupa ülkelerini birbirine daha da yakinlastiriyor. Rus saldirisina yönelik yaptirimlarla ortak tepki veren Avrupa ülkeleri, Ukrayna’dan mültecileri kabul etmekteki arzularinda da ayni davranisi sergilemektedir” dedi.



Avrupa Komisyonu Baskani Ursula von der Leyen ile görüstügünü söyleyen Scholz, “AB ülkelerinin çocuklari, kadinlari ve erkekleri hizli ve bürokratik olmayan bir sekilde kabul etmesi, yapmak zorunda olmamalarina ragmen güzel. Birlikte savastan siginanlara yardim edecegiz. Ve birlikte hareket edecegiz!” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA