Disisleri Bakan Yardimcisi Önal, ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Sherman Ile Görüstü

Disisleri Bakan Yardimcisi Sedat Önal, ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Wendy Sherman ile Ankara’da görüsme gerçeklestirdi.

Disisleri Bakan Yardimcisi Önal, ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Sherman Ile Görüstü
Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, “Disisleri Bakan Yardimcisi Büyükelçi Sedat Önal, ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Wendy Sherman ile 5 Mart 2022 tarihinde Ankara’da bir görüsme gerçeklestirmistir. Ikili iliskiler ve basta Ukrayna olmak üzere bölgesel meselelerin ele alindigi görüsmede, iki ülke arasindaki isbirliginin sürdürülebilir ve kurumsallasmis bir diyalog yoluyla derinlestirilmesine yönelik ortak irade teyit edilmis, bazi konularda devam eden görüs ayriliklarina ragmen, Türkiye ve ABD’nin, ekonomik ve ticari iliskiler, terörizmle mücadele, askeri/savunma isbirligi dahil genis bir olumlu gündeme sahip oldugunun alti çizilmistir” denildi.

Açiklamanin devaminda, “Bu baglamda, Sayin Cumhurbaskanimiz ile Baskan Biden arasinda mutabik kalindigi üzere, iki ülke arasinda stratejik bir diyalog mekanizmasinin hayata geçirilmesini teminen önümüzdeki dönemde atilacak somut adimlar istisare edilmistir. Ukrayna konusunda, Rusya’nin bu ülkeye karsi saldirisini reddettigimiz ve bu kabul edilemez saldirinin durdurulmasi çagrisinda bulundugumuz teyit edilmistir. Türkiye ile ABD’nin Ukrayna’nin egemenligine ve toprak bütünlügüne desteklerinin teyit edildigi görüsmede, yasanan krizin çok boyutlu etkilerinin yönetilmesi ve diplomatik bir çözümün desteklenmesi için yakin esgüdüm içinde olunmasinin önemi vurgulanmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA