Uslanmayan Kalpazan Son Isinde Yakayi Ele Verdi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, daha önceden de sahte ABD Dolari bastigi gerekçesi ile bir süre cezaevinde kalan süpheli, yeniden ayni suçu isleyince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Uslanmayan Kalpazan Son Isinde Yakayi Ele Verdi
Elbistan Ilçe Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirligi ekipleri, geçtigimiz düzenledikleri operasyon sonucu F.K. adli süpheliyi yakalamisti. F.K. adli süphelinin evinde yüklü miktarda sahte ABD Dolari ve Türk Lirasi ile para basmada kullanilan kalip ve yazicilar ele geçirilmisti. Tutuklanarak cezaevine gönderilen F.K., denetimli serbestlik uygulamasi kapsaminda serbest birakilmisti.

KOM ekipleri, F.K. adli sahsin ayni suçu isledigine yönelik duyumlar üzerine harekete geçti. Elbistan Cumhuriyet Bassavciligi’nin koordinesindeki operasyonda, sahsin ikametinde arama yapildi. Arama sonrasinda 704 adet 20 TL’lik banknot ile 236 adet 100 TL’lik banknot olmak üzere 940 adet sahte para ele geçirildi. 37 bin 680 lira degerindeki sahte parayla yakalanan süpheli, gözaltina alindi. Ayrica, süphelinin sahte para basmada kullandigi yazici, tarayici cihaz, bilgisayar kasasi ve çesitli malzemelere de el konuldu.

Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheli, çikarildigi mahkemece tutuklanarak Elbistan E Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumu’na gönderildi.
Kaynak: İHA