Ankara'da Ukrayna'ya Destek Için Uluslararasi Çevrimiçi Konser

Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik baslattigi askeri müdahaleye karsi uluslararasi çevrimiçi konser düzenlendi. Ukrayna’ya destek amaçli “Save Ukraine-StopWar” temali gerçeklestirilen konserin Türkiye ayagina Ankara Ulus Meydani ev sahipligi yapti.

Ankara'da Ukrayna'ya Destek Için Uluslararasi Çevrimiçi Konser


Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik baslattigi askeri müdahaleye karsi uluslararasi çevrimiçi konser düzenlendi.

Ukrayna’ya destek amaçli “Save Ukraine - StopWar” temali gerçeklestirilen konserin Türkiye ayagina Ankara Ulus Meydani ev sahipligi yapti. Dünyanin dört bir yanindan canli yayinlarla konsere dahil olan ünlü isimler ise hep bir agizdan “Savasa Hayir” mesaji verdi. Konser; Estonya, Litvanya, Çekya, Gürcistan, Arnavutluk, Karadag, Slovenya, Letonya, Hirvatistan, Slovakya, Avusturya, Kibris, Kanada ve diger ülkelerin televizyon kanallarindan yayinlandi. Berlin, Londra, Milan, Prag, Bratislava, Toronto, Amsterdam, Malaga, Tel Aviv, Viyana, Varsova, Stokholm, Tallin gibi sehirlerde de konserle ayni anda savas karsiti mitingler düzenlendi.



"Türk tarafina verdigi izinlerden dolayi minnettarim"

Programda bulunan Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, yüzlerce kisinin bu maratonu izledigini belirterek sunlari dedi:

“Bu küresel maraton dünyanin çesitli yerlerinde gerçeklesiyor ve Ukrayna’yi desteklemek amaciyla yapiliyor. Onlarca hatta yüzlerce ünlü kisi bugün bizlere katilacak ve bizlerle beraber birçok sehirlerde insanlar maratonu izleyecek. Ana amacimiz sehirlerimizi, insanlarimizi ve sevdigimiz Ukrayna’yi kurtarmak. Ve galibiyete sunmus oldugumuz küçük katkimizda Ukrayna’da takdir edilecek. Bu etkinligi mümkün kilan emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Türk tarafina verdigi izinlerden dolayi minnettarim. Ve bugün burada olanlara tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA