Suç Örgütü Operasyonunda Gözaltina Alinan 47 Kisiden 17'Si Adliyeye Sevk Edildi

Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Samsun merkezli Ankara ve Istanbul’da düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltina alinan 47 kisiden 17’si sorgularinin ardindan adliyeye sevk edildi.

Suç Örgütü Operasyonunda Gözaltina Alinan 47 Kisiden 17'Si Adliyeye Sevk Edildi
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Sube Müdürlügü ekipleri, Samsun Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Samsun’da faaliyet yürüten organize suç örgütlerinin ve karismis olduklari suçlarin desifre edilmesine yönelik çalisma baslatti. Yapilan çalismalarda, silahli organize suç örgütünün, tasarlayarak kasten adam öldürme, öldürmeyi azmettirme, örgütlü uyusturucu ticareti yapma, kasten yaralama, nitelikli yagma, nitelikli mala zarar verme (Kundaklama), tehdit, ikamet kursunlama, kasten yaralamaya tesebbüs, 6136 SKM, tefecilik, kumar oynanmasi için yer ve imkan saglama suçlarinin islendigi tespit edildi. Çalismalar neticesinde belirlenen süpheli sahislarin yakalanmasina yönelik bir hafta önce Samsun merkezli Ankara ve Istanbul’da es zamanli operasyon gerçeklestirildi.

92 ekip ve 311 polisin katildigi operasyonda 11’i söz konusu operasyon kapsami ile baska suçlardan cezaevinde bulunan toplam 47 kisi gözaltina alindi. Gözaltina alinanlarla baglantili 16 adet degisik çaplarda ruhsatsiz tabanca, 4 adet ruhsatsiz tüfek, 835 adet degisik çaplarda tabanca fisegi, 17 adet kartus, 490 bin 926 adet sentetik ecza hap, 14,774 kg esrar, 4,27 gr kokain, 7 kg metamfetamin ve dijital materyaller ve çok sayida belge ele geçirildi.

Samsun Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügündeki islemleri tamamlanan 17 kisi bugün Samsun Adliyesine sevk edildi.
Kaynak: İHA