(ÖZEL) Küçük Yasta Izledigi Bir Video Hayatini Degistirdi

Eskisehirli hayvansever Sami Makine, evini sokakta buldugu 40 kedi ve 6 köpekle birlikte paylasiyor. Oldukça mutlu olan Makine, "Bu zamana kadar 2 ya da 3 binden fazla hayvana yardimci oldum. Sosyal medya üzerinden insanlarin bulmus olduklari kedi ve köpeklere elimden geldigince yardimci olmaya çalisiyorum, onlara yuva buluyorum” seklinde konustu.

(ÖZEL) Küçük Yasta Izledigi Bir Video Hayatini Degistirdi
Eskisehir’de 33 yasindaki hayvansever Sami Makine, yasamini onlarca kedi ve köpekle sürdürmekten hayli mutlu oldugunu anlatti. Makine, vaktinin tamamini da onlarin bakimi, ilaçlari ve beslenmesi için harciyor. Evindeki kedileri zaman içinde sahiplendirirken, kendisine getirilen yeni kedileri de evinde agirliyor. Bugüne kadar yüzlerce kediye ve köpege bakan Makine, onlari yeni yuvalarina kavusturmaya çalisiyor.

"Izledigi bir video hayatini degistirdi"

Küçük yaslarda izlemis oldugu bir video sayesinde hayvanlara yardim etmeyi kendisine görev edinen Makine, ”Hayvan sevgim çocukken Alanya’ya giderken yapmis oldugum bir yolculukta gelisti. Bir abla otobüsün içinde bana bir video izletmisti. Videoda kaza yapan bir aracin disinda yarali hayvanlar vardi. O videoyu izledikten sonra çok etkilendim, bütün hayvanlara yardim etmek istedim” dedi.



“Üç binden fazla hayvana yardimci oldum”

Bir süredir issiz oldugunu, ancak insanlarin da yardimlariyla hayvanlara yardim etmeye devam ettigini ve bu zamana kadar 3 binden fazla hayvana elinin dokundugunu dile getiren hayvansever, ”Elimden gelen imkânlarla ve insanlardan aligim destek ile hayvanlar ile birlikte yasiyorum. Bu zamana kadar 2 ya da 3 binden fazla hayvana yardimci oldum. Sosyal medya üzerinden insanlarin bulmus olduklari kedi ve köpeklere elimden geldigince yardimci olmaya çalisiyorum, onlara yuva buluyorum” seklinde konustu.



"Tek istegim hayvanlarin mutlu olmasi"

Sokakta yardima ihtiyaci olan hayvanlara evini açtigini ve tüm hayatini bu hayvanlarin mutlu olmasina adadigini ifade eden Sami Makine sözlerine su sekilde devam etti:

“Evde 30-40 üzerinde hayvan var, ayriyeten tedavi görenler de var. Benim amacim ihtiyaci olan hayvanlara yardim etmek. Tek istegim hayvanlarin mutlu olmasi. Ben hayvanlarin yaninda huzur buluyorum. Onlarla zaman geçirdikçe kendimi çok mutlu ve enerjili hissediyorum”

"Ben kendimi bunlara adadim, kimseye zararim yok”

Hayvanlarin kötü canlilar olmadigindan, yillardir onlardan hiçbir zarar görmediginden ve bazi insanlarin onlari zararli canlilar olarak görmesinden duydugu rahatsizligi dile getiren Makine, sözlerini su sekilde noktaladi:

“Insanlar ‘Hayvanlar pis, hayvanlar kötü, hayvanlar hasta ediyor insanlari’ diyorlar, böyle bir sey yok. Sürekli bu hayvanlarla beraberiz, onlarla yatip kalkiyorum. Hayvanlardan hiçbir zaman zarar gelmez. Insanlar çocuklarini zarar gelir veya isirir diye hayvanlardan kaçiriyorlar. Zaten isiran bir hayvan olsa ben bunlarla sokakta gezmem. Ben kendimi bunlara adadim, kimseye zararim yok”
Kaynak: İHA