Kartal'da 65 Yas Üstü Vatandasa 'Her Yasta Dijital' Uygulamasi Tanitildi

Yaslilara Saygi Haftasi kapsaminda Kartal Belediyesi’nin ev sahipligi yaptigi ve IBB tarafindan düzenlenen programda, 65 yas üstü vatandaslarin teknolojiyi kolaylikla kullanabilmesi amaciyla hayata geçirilen “Her Yasta Dijital” uygulamasinin tanitimi yapildi. Toplam 6 egitim içeriginin bulundugu, sadece 65 yas ve üzeri Istanbullularin TC. kimlik numaralari ile üye olabilecegi ve çesitli sosyal medya uygulamalarinin kullanimi ile MHRS üzerinden hastane randevusu alma gibi egitimlerin yer aldigi dijital platform sayesinde, yas almis kisiler internet teknolojisini zorluk yasamadan kullanabilecek.

Kartal'da 65 Yas Üstü Vatandasa 'Her Yasta Dijital' Uygulamasi Tanitildi


18-24 Mart Yaslilara Saygi Haftasi kapsaminda, Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen ve Kartal Belediye’sinin ev sahipligini yaptigi “Her Yasta Dijital” uygulamasinin tanitim lansmani düzenlendi.

IBB Kartal Yasli Bakim ve Huzurevinde gerçeklesen tanitim toplantisina, Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, IBB Genel Sekreter Yardimcisi Sengül Altan Arslan ile Darülaceze sakinleri katildi.



Tanitilan “Her Yasta Dijital” uygulama projesi ile 65 yas ve üstü kisilerin teknoloji ve interneti bir baskasina ihtiyaç duymadan kullanabilmesi hedefleniyor. Bu platform sayesinde 65 yas üstü Istanbullular, gündelik yasamlarinda ihtiyaçlari olan dijital becerilere ait egitimlere erisebilecek. Sadece 65 yas ve üzeri Istanbullularin, TC. kimlik numaralari ile üye olabilecegi platformda; WhatsApp, MHRS Kullanimi (Saglik Bakanliginin Merkezi Hekim Randevu Sistemi), Gmail, Facebook, E-Devlet ve sanal alisveris sitelerinin kullanimina yönelik egitimler yer aliyor. Platformda ayrica, kültür, sanat, saglikli yasam, eglence, oyun ve faydali link kategorilerinin de yer aldigi “Dijital Meydan” isimli bir alan da bulunuyor. Platformdaki egitimler, dil, içerik ve tasarim açilarindan yas gurubu dikkate alinarak basit sekilde tasarlandi. Egitimlerde sadece yazili metin degil; ayni zamanda video ve sesli anlatim seçenekleri de mevcut.



“Dijital dünyaya 65 yas üstü misafirlerimiz de ayak uyduruyor”

Tanitilan “Her Yasta Dijital” projesinin önemine deginen Kartal Belediye Baskani Gökhan Yüksel, “Covid, pandemi bir hayli aramizi açti. Misafirlerimizle, büyüklerimizle yan yana gelemedik. Onlari ziyaret edemedik. Dolayisiyla zaman içerisinde gelistirilen projeleri de bugün sunma imkani yasiyoruz. Istanbul Büyüksehir Belediye’mizin ve Bag Dernegimizin birlikte organize ettigi bu dijital bulusmayla birlikte 65 yas üstü misafirlerimizin kendi islerini, kendilerinin daha rahatça takip edebilmeleri bakimindan önemsiyoruz, kiymetli buluyoruz. Uygulama içerisinde hastane randevusu almak da var, herhangi bir konuda kendilerinin ulasabilip, arastirabilip kendi islerini görebilme yetenekleri de var. Program onlarin hayatini kolaylastiriyor. Kartal Belediyesi olarak biz de isin içerisindeyiz, paydasiz. Ev sahipligi yaptigimiz için de kendimizi mutlu hissediyoruz. Artik dijital dünyaya 65 yas üstü misafirlerimiz de ayak uyduruyor.”

“Benden iyi telefon, tablet kullanan torunuma yetismeye çalisiyorum”

Darülaceze sakinlerinden Ahmet Arslan ise “Etkinlikten çok memnunum. Hayatimda ilk olarak böyle bir etkinlikle karsi karsiyayim. Uygulamanin bize aktarilmasindan çok memnunum. Uygulamadan hafizamin yettigi kadar faydalanacagim. Benim torunum 4 yasinda, benden iyi telefon veya bilgisayar kullaniyor. Ona yetismeye çalisiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA