ADÜ Ögretim Üyesi Gür'ün Kitabi Yayimlandi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Aysun Gür’ün, ‘Heidegger’e Yolunuz Düserse-Metafizik Nedir?’ ve ‘Sanat Eserinin Kökeni’ ile ‘Sanat Eserlerine Heidegger’le Bakmak-Dünya, Yeryüzü, Zaman, Mekan’ adli kitaplari yayimlandi.

ADÜ Ögretim Üyesi Gür'ün Kitabi Yayimlandi


Doç. Dr. Aysun Gür, Heidegger’e Yolunuz Düserse-Metafizik Nedir? ve Sanat Eserinin Kökeni adli kitabinda, felsefe tarihinin en önemli ve zor filozoflarindan Heidegger’in, adi geçen iki eserine daha yakindan bakmayi denedigini ifade etti.

Gür, “Kitapta amaçlanan, Heidegger’in varlik, dil ve sanat anlayislarini daha açik kilmaktir. Kitap sayesinde, yasadigimiz teknoloji çagindaki metafizik soru(n)larin artarak devam edecegini görmek ve onlardan kurtulmak için sanatin tasidigi imkanlari düsünmek mümkün olabilir” dedi.



Doç. Dr. Aysun Gür, hem editörlügünü yaptigi hem de bir bölümünü yazdigi, Sanat Eserlerine Heidegger’le Bakmak-Dünya, Yeryüzü, Zaman, Mekan- adli kitapta bes yazi bulundugunu aktardi. Doç. Dr. Aysun Gür, “Kitapta yer alan yazilar, sanat eserinin kendi hakikatini nerede görünür kilacagi, insanin sanat eseriyle hangi açiklikta karsilasacagi ve Heidegger’in bakisinin bize bu konuda nasil katki sunacagi sorulari çerçevesinde örüldü. Kitap sayesinde, her düsünülmemis fikrin sanat sayildigi çagimizda, sanatin ne oldugu belki yeniden hatirlanabilir" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA