Bartin Üniversitesinde Down Sendromu Farkindalik Günü Etkinligi

Bartin Üniversitesinde 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte katilimcilar farkli bakis açilariyla görüslerini aktardi.

Bartin Üniversitesinde Down Sendromu Farkindalik Günü Etkinligi
Bartin Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlügü ile Saglik Bilimleri Fakültesi tarafindan “Her Yönüyle Down Sendromu” adli konferans gerçeklestirildi.

21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü dolayisiyla düzenlenen panelin açilisinda konusan Bartin Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Sevim Çelik, “Down Sendromu bir hastalik degildir. Down Sendromlu bireyler genetik farkliliklari olsa da duygu yönünden ayniyiz. Bu nedenle bugünkü etkinligi oldukça anlamli buluyorum. Down Sendromu konusunda farkli bakis açilariyla bilgiler verecek tüm katilimcilarimiza tesekkür ediyorum. Toplumumuzun özel gereksinimli bireylerimiz ile onlarin fedakâr aileleriyle daha zengin ve daha güzel olduguna inaniyorum” dedi.

Bartin Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörü Ögr. Gör. Nihal Özdemir ise üniversite bünyesinde yapilan çalismalar hakkinda bilgiler vererek “Bartin Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörlügü olarak basta özel gereksinimli ögrencilerimiz olmak üzere tüm bireyler için üniversitemiz yerleskesinin açik ve kapali mekânlarina ulasilabilir ve erisilebilir olmasi yönünde çalismalar yapiyoruz. Üniversitemizde egitim alan özel gereksinimli bireylere iliskin sorunlarin tespit edilmesinde ve çözüm önerileri üretilmesinde gayret gösteriyoruz. Düzenledigimiz etkinliklerle de engellilik ve engeller konusunda farkindalik olusturulmasini hedefliyoruz. Bugün ise Down Sendromu konusunda farkli disiplinler arasinda iliskiler kurarak bilgiler vermek istedik” seklinde konustu.

Panelde, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan Ögr. Gör. Cansu Parlak “Down Sendromunda Özel Egitim”, Saglik Bilimleri Fakültesinden Dr. Ögr. Üyesi Hanifi Dülger “Down Sendromu ve Saglikli Beslenme” ve Bartin Üniversitesi Çocuk Uygulama ve Arastirma Merkezinden Ögr. Gör. Aylin Kurt “Down Sendromunda Cinsel Saglik Egitimi” baslikli konusmasini yapti.

Etkinlik kapsaminda Down Sendromu konusunda röportajlarin yer aldigi video gösterimi yapildi. Bartin Üniversitesi ögrencilerinin isaret diliyle söyledigi sarkilar ise büyük begeni topladi.
Kaynak: İHA