Ak Parti Genel Sekreteri Sahin Açiklamasi 'AK Parti Gençlerin En Çok Güvendigi, Deger Ve Destek Verdigi Partidir'

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, “AK Parti gençlerin en çok güvendigi, deger ve destek verdigi partidir” dedi.

Ak Parti Genel Sekreteri Sahin Açiklamasi 'AK Parti Gençlerin En Çok Güvendigi, Deger Ve Destek Verdigi Partidir'


AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen ÜNIAK Gençlik Zirvesi’ne katildi.

AK Parti’nin kurulmasiyla birlikte gençlik alaninda bir zihniyet devriminin yasandigini belirten Sahin, "Paradigma degisikligine gidildigini görüyoruz. Özgüveni yerine gelmis, enerjisini ülkesinin büyümesi, kalkinmasi ve gelismesi için kullanan bir gençligin oldugunu görüyoruz” dedi.



“AK Parti gençlerin en çok güvendigi, deger ve destek verdigi partidir”

AK Parti’nin bir gençlik hareketi oldugunu ifade eden Sahin, “AK Parti gençlerin heyecaniyla, dinamizmiyle bugünlere gelmis, basarilar elde etmis bir partidir. AK Parti gençlere deger veren, önem veren, güvenen bir partidir. Gençlerin de en çok güvendigi, deger verdigi, destek verdigi parti AK Parti’dir” diye konustu.



“AK Parti’de gençler siyasetin öznesi haline geldi”

AK Parti’de gençlerin siyasetin öznesi haline geldigi belirten Sahin, “Gençlerin enerjisi, fikriyati, görüsleri, önerileri, düsünceleri, elestirileri dogrultusunda siyasetimize yön veriyoruz. Yalnizca bizim siyasetimizden etkilenen degilsiniz. Bizim siyasetimizi olusturansiniz ayni zamanda. Sizin zihninizden, yüreginizden geçenler politikaya dönüsmekte, hizmete, esere dönüsmekte” seklinde konustu.



Sahin, konusmasina söyle devam etti:

“Bugün AK Parti bir dünya markasi ise bugün Cumhurbaskanimiz bir dünya lideriyse bu sizlerin enerjisi, destegi sayesindedir. Gençlerimizin liderimiz Recep Tayyip Erdogan’in arkasinda dimdik durmasi sayesindedir. Cumhurbaskanimiz BM Genel Kurulu’nda ’Dünya 5’ten büyüktür’ diye haykiriyorsa, daha yasanabilir, daha adil bir dünya mümkün diyorsa bu sizlerden aldigi destek sayesindedir”

“Gençleri tek bir harfin parantezine almak ne kadar dogru olabilir”

Sahin, gençler üzerinde son dönemlerde Z, Y, X gibi kategorizasyonlar yapilmasinin suni, yapay ve zorlama bir yöntem oldugunu söyledi.

Bu çalismalarin gençleri bir kaliba sokarak bütün farkliliklarini yok edip, onlari sekillendirmek amaciyla yapildigini belirten Sahin, “Sen su kusaksin, begenilerin zevklerin budur, sunun arkasindan kosarsin gibi bir dayatma amaciyla yapildigini düsünüyorum. Binler, on binler, yüzbinler, milyonlarca gençten insandan yürekten, bireyden bahsediyoruz. Bütün bunlari tek bir harfin parantezine almak ne kadar dogru olabilir” diye konustu.



Sahin, konusmasinin devaminda, “Demokraside, insan haklarinda, özgürlükte, hukukta, adalette tarimda, bilisimde, teknolojide diplomaside. Hangi alana bakarsak bakalim. 20 yil öncesi Türkiye ile bugünkü Türkiye arasinda çok büyük farklar var. Gençler sayesinde çok önemli isler gerçeklestirdigimizi görüyoruz. Her alanda, daha büyük hizmetlere imza atacagimiza da cani gönülden inaniyorum. Türkiye’nin savunma sanayiine baktigimizda yüzde 20 olan yerlilik oranini son 20 yil içinde yüzde 80’e çikardik. Bugün artik kendi savas gemisini tasarlayan ve uygulayan bir Türkiye var. Silahli, silahsiz insansiz hava araçlarini yapabilen, bunu ihraç edebilen bir Türkiye var. Kendi piyade tüfegini, yerli otomobilini yapabilen bir Türkiye var” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA