Sultangazi Belediyesi, Yilin En Iyi Kültür Ve Sanat Sezonu Ödülünü Aldi

Ankara’da düzenlenen AK Parti Kültür Sanat Kongresinde, Sultangazi Belediyesi’nin Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu, "Yilin En Iyi Kültür Sanat Sezonu Ödülü"ne layik görüldü. Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, ödülü AK Parti Genel Baskan Yardimcilari Mehmet Özhaseki ve Hamza Dag’dan aldi.

Sultangazi Belediyesi, Yilin En Iyi Kültür Ve Sanat Sezonu Ödülünü Aldi
Sultangazi’yi birbirinden renkli etkinlikler ve birçok degerli isimle bulusturmaya devam eden Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu, "Yilin En Iyi Kültür Sanat Sezonu" seçildi. Sultangazi Belediye Baskani Av. Abdurrahman Dursun, "Kiymetli komsularimizi kültür ve sanatla bulusturmanin yani sira, bilimi de odagimiza alarak degerli büyügümüz Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamizin adini verdigimiz sezonumuz, en iyi kültür sanat sezonu ödülüne layik görüldü.

Çok mutlu olduk. Komsularimizi birbirinden güzel ve anlamli etkinliklerle bulusturmaya devam edecegiz" dedi.



"Daha da büyük bir gayretle çalismaya devam edecegiz"

Kültür ve sanatin, belediyeciligin çok önemli bir boyutunu olusturdugunu söyleyen Baskan Dursun, "Göreve geldigimiz günden itibaren, Sultangazimizi egitimde, ulasimda, kentsel dönüsümde ve diger alanlarda çok daha yasanabilir ve modern bir sehir haline getirmek için büyük gayret gösteriyoruz. Bunlarin yani sira, bir sehrin gelismesi için olmazsa olmaz alanlardan birinin de kültür-sanat oldugunu çok iyi biliyoruz. Önce Mimar Sinan, sonrasinda Ibn-i Sina ve simdi de Prof. Dr. Fuat Sezgin sezonumuzla, kiymetli komsularimizi kültür ve sanatla bulusturmanin gayreti içerisindeyiz. Degerli hocamizin ismini verdigimiz sezonumuzun açilisini, Bilal Erdogan Beyefendi’nin onur konugumuz oldugu özel bir programla gerçeklestirmistik. Bugün de sezonumuz birincilik ödülüyle taçlandirildi. Komsularimizi kültür ve sanatin en güzel örnekleriyle bulusturmak adina daha da büyük bir gayretle çalismaya devam edecegiz" dedi.



"Gençlik festivalleri, fotograf yarismalari, atölyeler, tiyatrolar, söylesiler"

Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonu’nun, her yastan bireye hitap eden etkinliklerle dolu dolu devam ettigine deginen Baskan Dursun, "Her hafta sonu çocuklarimiza özel ve hem eglendiren hem de bilinçlendiren tiyatrolar düzenliyoruz. Ayrica çocuklarimizi Prof. Dr. Fuat Sezgin hocamizin kiymetli mirasiyla bulusturmak amaciyla her hafta, Gülhane Parki’ndaki Islam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne götürüyoruz. Çocuklarimiz orada, Müslüman bilim insanlarinin buluslarina sahit oluyorlar ve ardindan degerli hocamizin kabrini ziyaret ediyorlar. Kadinlarimiz için SU-MEKAN’da çok sevdikleri atölyeler düzenliyoruz. Yine çok sevilen, kiymetli isimleri ilçemizde agirliyoruz. Tüm komsularimiza hitap eden söylesilerde ve Iletisim Sohbetleri’nde ünlü isimler bizlerle birlikte oluyor. Birbirinden güzel tiyatro oyunlariyla duygusal anlar yasiyoruz. Bu yil üçüncü sezonu devam eden Yazi Akademimizde gelecegin edebiyatçilarini yetistiriyoruz. Gençlerimizi konserlerle, kitap fuarlariyla, yazarlarla bulusturan gençlik festivallerimiz yine sezonumuz kapsaminda birbirinden güzel etkinliklere ev sahipligi yapiyor. Yazi Akademisi’nin, gençlik festivallerinin, fotograf yarismalarinin, atölyelerin, tiyatrolarin, söylesilerin ve daha birçok etkinligin yer aldigi Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim, Kültür ve Sanat Sezonumuzla, kültür ve sanatin nabzini tutmaya ve komsularimizin mutluluguna mutluluk katmaya devam edecegiz" dedi.

Kaynak: İHA