Osmaniye'de 'Down Sendromlular Günü' Farkindalik Yürüyüsü

Osmaniye’de “21 Mart Down Sendromlular Günü” nedeniyle bando esliginde farkindalik yürüyüsü düzenlendi.

Osmaniye'de 'Down Sendromlular Günü' Farkindalik Yürüyüsü
Belediye ve Down Sendromlular Dernegi tarafindan “21 Mart Down Sendromlular Günü” etkinlikleri kapsaminda farkindalik yürüyüsü düzenlendi.

Cumhuriyet Meydan’inda bando esliginde baslayan yürüyüs belediye binasi önünde son buldu. Yürüyüs sonunda belediye hizmet binasi bahçesinde devam eden etkinliklerde havaya balon uçuran çocuklar oyun havalari esliginde doyasiya eglendi.

Her zaman özel çocuklarin yaninda olacagini belirten Belediye Baskani Kadir Kara, “Sizlerle bir araya gelerek problemlerinizi birlikte çözmek adina kurulan dernegin basarisi önemlidir.Osmaniye Belediyesi ve sahsim olarak her zaman yaninizda oldugumuzu tüm samimiyetimle ifade ediyorum.Osmaniye Belediye Baskani olarak bizlerden beklentilerinize en üst düzeyde cevap vermeye gayret gösteriyoruz. Dernek baskanimizin bizlere ilettigi sorunlarinizi ve taleplerinizi biliyorum. Insallah en kisa zamanda taleplerinizi karsilayacak alan olusturma konusunda güzel bir çalisma yapacagimizi sizin gününüzde sözünü veriyorum.” diye konustu.

Dernek Baskani Sultan Erat ise “Bu programi düzenlerken düsüncemiz ve hedefimiz toplumun farkindaligini arttirarak toplum olarak daha bilinçli yasamak ve yasatmak. Down sendromu bir hastalik degil genetik bir farkliliktir. Bizlerin yaninda olan degerli misafirlerimiz ve bizleri her konuda destekleyen yanimizda olan Belediye Baskanimiz Kadir Kara beyefendiye özel olarak tesekkür ediyorum” dedi.

Etkinlige Baskan Kadir Kara’nin yani sira Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürü Hamit Coskun, Gençlik ve Spor Il Müdürü Sedat Acar, Down Sendromlular Dernegi Baskani Sultan Erat ile çocuklar ve aileleri katildi.

Kaynak: İHA