Alapli'da Nevruz Bayrami Coskuyla Kutlandi

Zonguldak’in Alapli ilçesinde Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Alapli Meslek Yüksekokulu tarafindan Nevruz Bayrami etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenlendi.

Alapli'da Nevruz Bayrami Coskuyla Kutlandi
BEÜ Alapli Meslek Yüksekokulu tarafindan Nevruz Bayrami etkinlikleri çerçevesinde bir program düzenlendi.

Nevruz Bayrami etkinlikleri çerçevesinde ilk program Alapli Meslek Yüksek Okulu (MYO) Konferans Solunda düzenlendi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi okunmasi ile baslayan programda ( BEÜ)Alapli Meslek Yüksek Okul memur sekreteri Gamze Kaya tarafindan "Nevruz’un önemi" konulu konferans verildi.

Nevruzun gelenekleri ve kültürü konusu anlatildi.

Programin ikinci bölümünde okul kampusu bahçesinde fidan dikimi gerçeklestiren Ilçe protokolü, Nevruz atesini yaktilar. Daha sonra protokol üyeleri nevruz atesi üzerinde sirayla atladilar. Atesin üzerinden ögretim görevlileri ve ögrenciler de atladi. Programda konuklara ve ögrencilere daha sonra etli pilav ile ayran ikram edildi. Programa , Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz, Alapli Emniyet Müdürü Hakan Çelik, Belediye Baskani Nuri Tekin, Alapli Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Ahmet Oturak, Alapli Kredi ve Yurtlar Kurumu Ilçe Müdürü Erhan Yavas, Alapli Devlet Hastanesi Bashekimi Rabia Baser Açikgöz ,siyasi partilerin ilçe baskanlari, oda baskanlari, ve çok sayida ögrenci katildi.

Kaynak: İHA