AIÇÜ'de Nevruz Bayrami Coskuyla Kutlandi

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi’nde (AIÇÜ) gerçeklestirilen 21 Mart Nevruz Bayrami kutlamalari renkli görüntülere sahne oldu. AIÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ve il protokolü yakilan atesin üzerinden atladi, yumurta tokusturup ögrencilerle birlikte halay çekti.

AIÇÜ'de Nevruz Bayrami Coskuyla Kutlandi
AIÇÜ Kültür Kongre Merkezi otoparkinda Agri Valiligi ve AIÇÜ tarafindan ortaklasa düzenlenen 21 Mart Nevruz Bayrami kutlamalarina Agri Valisi Dr. Osman Varol, Rektör Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, il protokolü, akademisyenler, idari personel ve çok sayida ögrenci katildi.

Nevruz Bayrami etkinliklerinin açilisinda konusan Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, birligin, beraberligin, kardesligin simgesi, bollugun, bereketin, baharin müjdecisi Nevruz Bayrami’nda basta Üniversite ailesi olmak üzere herkesin Bayramini kutladigini söyledi.



Agri Valisi Dr. Osman Varol, Nevruz Bayrami’nin, Anadolu’nun, Orta Dogu’nun ve Orta Asya’nin halklarinin tamaminin birlikte kutladigi, baharin gelisini ve yeniden dogusunu her yil yenilenen hayatin baharla birlikte yeniden ayaga kalkisinin simgesi olarak çok önemli bir bayram oldugunu ifade etti.

Etkinlikler kapsaminda Vali Dr. Varol, Prof. Dr. Karabulut ve il protokolü, Nevruz Atesinin üzerinden atladiktan sonra çalan müzik esliginde ögrencilerle halay çekti. Renkli görüntülerin yasandigi bayramda ögrenciler, halk oyunlari gösterisi sonrasi yanan atesin üzerinden atladi, kasikla tasidiklari yumurtalari tokusturup çuval yarisinda birinci olmak için mücadele etti, attiklari okla hedefi 12’den vurmaya çalisti. Kutlamalar, Nevruz sekeri ve çorba ikrami ile sona erdi.
Kaynak: İHA