Prof. Dr. Mutlu Özcan Açiklamasi 'Yurt Disina Gidin Ama O Ülkenin Kölesi Olmayin'

Uluslararasi Dis Arastirmalari Birligi (IADR) tarafindan “2018 Yilinin En Seçkin Bilim Insani” ödülüne ve Ingiliz Kraliyet Üniversitesi tarafindan “Ingiliz Kraliyet Akademisi Diplomati” unvanina layik görülen Zürih Üniversitesi Bio Materyaller Bölüm Baskani Prof. Dr. Mutlu Özcan, yurt disina giden hekimlere, “Yurt disina gidin ama o ülkenin kölesi olmayin” dedi.

Prof. Dr. Mutlu Özcan Açiklamasi 'Yurt Disina Gidin Ama O Ülkenin Kölesi Olmayin'
Prof. Dr. Mutlu Özcan, Adana Dis Hekimleri Odasi’nda gerçeklestirilen ‘Müthis Bir Basari Öyküsü’ konulu etkinlikte, "Yilin En Seçkin Bilim Insani ödülünü aldim. Bu ödüle layik görülmek benim için son derece gurur verici. Son dönemde hekimlerin kendi ülkelerini birakip yurt disina gittiklerini çok duyuyoruz. Evet tüm hekimler yurt disina gitmeli hem de birçok ülkeyi görmeli, mesleki farkliliklari tespit etmeli ama orada uzun yillar kalmamali ve bir ülkenin kölesi olmamali. Türkiye’de daha koordine ve derinlikli bir çaba ile dünya çapinda çok büyük sesler getirecek proje ve arastirma gibi çalismalara imza atilabilir" dedi.

Basariya ulasmak için insanin hayat prensiplerinin olmasi gerektigini ifade eden Prof. Dr. Özcan, “Ister kadin olun ister erkek, kendi mesleginize bütün gücünüzle katkida bulunursaniz basari kendiliginden gelir. Kisiyi kadin veya erkek olarak ayirmiyorum, kendini yetistirmis olmasi, yeterliligi, özgünlügü olmasi lazim. Özellikle kadin kendini bir ortamda var etmelidir. Sorumluluk sahibi olan, çaliskan olan, dürüst olan her birey basariyi kolay yakalar” diye konustu.

Kaynak: İHA