Otomobildeki 'Aidat' Kavgasinda Agir Yaralanan Sahis Hayata Tutundu

Adana’da “aidat” nedeniyle otomobilde kavga edip birbirini vuran ve daha sonra polise ates edince film gibi operasyonla yakalanan zanlilardan biri hastaneden taburcu olduktan sonra tutuklanirken, entübe olup makineye baglanan diger yarali da hayata tutundu.

Otomobildeki 'Aidat' Kavgasinda Agir Yaralanan Sahis Hayata Tutundu
Edinilen bilgiye göre olay, 21 Subat günü saat 12.30 siralarinda Seyhan ilçesine bagli Yesilyurt Mahallesi Mavi Bulvar’da meydana geldi. Polis ekipleri, bir kisinin 34 BSE 159 plakali otomobile zorla bindirilip kaçirildigi ihbari üzerine harekete geçti. Mavi Bulvar’a giren otomobilde bulunanlara polis ’dur’ ihtarinda bulundu. Iddiaya göre otomobildeki Abdullah K. ile Adnan A. birbirlerine ates etti. Bu sirada polis ekipleri de zanlilarin durmasi için havaya ates etti. Yaralanan iki süpheli polise de ates ederek direnmeye çalisti. Ancak polis film gibi operasyonla yarali zanlilari daha fazla birbirine zarar vermeden yakaladi. Bacagindan yaralanan Abdullah K. Adana Sehir Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne, karnindan ve bacagindan yaralanan Adnan A. ise Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Hastanedeki tedavisinin ardindan taburcu edilen Abdullah K., polis ekiplerince gözaltina alindi. Yapilan çalismada Adnan A.’nin daha önce yöneticilik yaptigi sitede oturan Abdullah K.’nin aidat borcunu ödemedigi, bu nedenle aralarinda husumet basladigi ortaya çikti. Ayrica Abdullah K.’nin sitede mangal yaktigi, yönetici Adnan A.’nin da uyarmasi üzerine ikili arasinda kavga çiktigi ve taraflarin birbirlerinden sikayetçi olduklari ögrenildi. Olay günü ise Abdullah K.’nin Adnan A.’nin otomobilinin arka koltuguna binip yaninda getirdigi pompali tüfekle “Araci sür” diyerek tehditte bulundugu öne sürüldü. Çevredekilerin ihbari üzerine polisin pesine düstügü süphelilerin, bir süre kaçip daha sonra durdurulduklari bildirildi.

Emniyete götürülen süphelilerden Abdullah K.’nin ifadesinde, “Pompali tüfegi elimden alip bana ates etti. Arbede çikinca ben de silahi alip Adnan A.’yi yaraladim” dedigi ögrenildi.

Emniyetteki islemleri tamamlanan Abdullah K., adliyeye sevk edilerek tutuklandi. Yarali Adnan A. ise olayin ardindan entübe oldu. Doktorlarin yasamaz dedigi Adnan K. hayata tutunarak önce servise alindi. Daha sonra da saglik durumu iyiye gidip ayaga kalkinca hastaneden taburcu edildi.
Kaynak: İHA