KAEÜ Rektörü, MÜSIAD 'Dost Meclisi' Toplantisina Katildi

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Kirsehir Baskani Ömer Ali Öz ve yönetim kurulu üyeleri ile ’Dost Meclisi’ toplantisina katildi.

KAEÜ Rektörü, MÜSIAD 'Dost Meclisi' Toplantisina Katildi
MÜSIAD Kirsehir Sube Baskani Ömer Ali Öz ve Rektör Vatan Karakaya, üniversite - sanayi isbirliginin bütün üretim alanlarina yayginlastirilmasi ve ortak çalismalar yapilabilecek alanlar konusunda fikir alisverisinde bulundu. Ahi Evran Üniversitesi’nin pilot üniversite olarak yürüttügü ’Termal Seralarda Kümelenme Projesi’nin de konusuldugu ziyarette, üretimde kalite ve beraberinde katma degeri yüksek projeler üretme konusunda istisare yapildi. Ziyaretle ilgili açiklamalarda bulunan Rektör Karakaya, "Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. yil dönümünde daha güçlü bir ülke olma hedefinde üniversite-sanayi is birligi önemli bir temel tasi olarak önümüzde durmaktadir. Ülkemizin sürdürülebilir gelismesi ve büyümesi için üniversite-sanayi is birliginin güçlendirilmesi gerekmektedir. Üniversite olarak bizler de çalismalarimizla basta bölgemiz olmak üzere ülkemizin gelisimine katki sunma gayreti gösteriyoruz" dedi.

MÜSIAD Kirsehir Sube Baskani Öz ise, "Türkiye’nin 86 noktasinda, dünyada 74 farkli ülkesinde toplamda 201 noktada hizmet vermekteyiz. Ülkemizin maddi ve manevi gelisimine destek olmak için üyelerimizle durmadan çalisiyoruz. Ahi Evran Üniversitesi’nin özellikle tarimsal Ar-Ge çalismalarinda basta seracilik olmak üzere dikkatle takip ediyor ve takdir ediyoruz. Dernek olarak bu Ar-Ge bilgi birikiminin ticaretle harmanlanarak sehrimiz ekonomisine katma deger saglamasina çalisacagiz. Sehrimiz Türkiye’de sayili tahil ambarlarindandir. Ürettigimiz bütün bitkilerin bölgemize uygun iklim sartlarinda ve topragimiza uygunlugu çok önemlidir" diye konustu.

Toplantida Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi tarafindan yürütülen ’Toprak ve Iklim Sartlarina Uygun Meyve Agaç Cinsleri Projesi’nin de desteklenmesinin bölge için önemli bir kaynak olacagi belirtildi.
Kaynak: İHA