Çalamadigi Çamasir Makinesinin Kablolarini Kesen Hirsiza Tamirciden Insanlik Dersi

Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde yasli bir kadinin evine giren hirsiz, çamasir makinesini çalamayinca kablolarini kesti. Polis ekiplerince tamir ettirilmek istenen makine tamir edilemeyince hirsizin yaptigina karsilik insanlik dersi vermek isteyen tamirci, yasli kadina yeni bir çamasir makinesi hediye etti.

Çalamadigi Çamasir Makinesinin Kablolarini Kesen Hirsiza Tamirciden Insanlik Dersi
Düziçi ilçesi Yeniceharuniye Mahallesi’nde ikamet eden Fatma Kanat’in (85) iddiaya göre evine hirsiz girdi. Baska bir sehirde ögretmenlik yapan oglu, Düziçi Ilçe Emniyet Müdürlügü’nü arayarak durumu bildirdi. Ihbar üzerine belirtilen adrese Asayis Büro Amirligi ekipleri sevk edildi. Evde inceleme yapan ekiplere Fatma Kanat, hirsizlarin çamasir makinesinin kablolarini keserek zarar verdigini beyan etti. Bunun üzerine çamasir makinesini alan ekipler, makineyi tamir ettirmek için Istiklal Mahallesi’nde beyaz esya tamiri yapan bir is yerine götürdü. Çamasir makinesini inceleyen beyaz esya tamircisi, çamasir makinesinin çok zarar gördügünü, tamirinin yapilamayacagini söyledi.

Makineyi tamir ettirmeye götüren ekiplerle diyaloga giren tamirci, Fatma Kanat’tan haberdar olunca yasli kadina bir çamasir makinesi hediye edebilecegini ifade etti.

Bunun üzerine Asayis Büro Amirligi ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirligi ekipleri önderliginde Fatma Kanat’in evine yeni çamasir makinesi götürüldü. Makine tamircisi tarafindan kurulumu yapilan çamasir makinesi Kanat’a teslim edildi.

Fatma Kanat’in evine hirsiz girdigini ifade eden komsulari, “Fatma komsumuzun evine hirsiz girmis. Çamasir makinesine zarar vermis. Makineyi de yaptirmak istemisler. Tamir olmayinca tamirci de komsumuza bir makine hediye etmis. Yapanlarin yakalanmasini istiyoruz” dediler.

Öte yandan Fatma Kanat’in evinde daha önceden yasanan hirsizlik olaylari üzerine ögretmen oglunun evin kapisina astigi not dikkat çekti. "Ey hirsiz" diye baslayan kapidaki notta, “Kim oldugunu biliyorum. Parmak izin karakolda. Simdilik ismini vermedim. Eger bir daha bu evden bir sey alinirsa ismini veririm. Aldiklarinin ve kirdiklarinin hesabini verirsin. Sabrimi zorlama” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA