Yedi Basak'tan Savas Magduru Ukrayna Halkina Yardim

Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, Rusya saldirilari sonrasi magdur olan ve Polonya-Romanya-Macaristan sinirlarinda hayata tutunmaya çalisan Ukrayna halkina yardim ulastirdi.

Yedi Basak'tan Savas Magduru Ukrayna Halkina Yardim
Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, dünyanin dört bir yaninda oldugu gibi savas magduru olan Ukrayna halkinin da yardimina kostu. Yedi Basak, Rusya’nin saldirilari sonrasi magdur olan Ukrayna halkini savasin etkilerinden korumak ve destek olmak için Polonya- Romanya-Macaristan sinirlarinda yardim malzemeleri dagitmaya basladi.

Üç günde siniri geçen yaklasik insan sayisi 100 bini geçerken, yogun göç alan Polonya siniri çocuklu aileler haricinde sivillere kapatildi. Yedi Basak de Polonya sinirinda bulunan Ukrayna halkinin acil insani ihtiyaçlarinin karsilanmasi için harekete geçti. Yedi Basak, Polonya sinirinda gida, bisküvi, meyve suyu, süt ve temizlik malzemelerinden olusan acil yardim malzemelerini Ukraynali mültecilere ulastirdi.

Hangi kategoride olursa olsun dünyadaki tüm muhtaç insanlarin çektigi acilari hafifletmeyi amaçlayan bir sivil toplum kurulusu olan Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, gida güvenligi ve geçim kaynagi, su ve sanitasyon, egitim, barinma, beslenme ve saglik programlari kapsaminda insanlarin ihtiyaç duyduklari yardimlara yönelik projeler yürütmeye devam ediyor. Yurtdisinda 3 kitada kardesligin ve paylasmanin hakim olmasi için din, dil, irk ve cinsiyet ayrimi yapmaksizin, tüm magdur ve mazlumlara yardim ulastirmayi ilke edinen Yedi Basak Insani Yardim Dernegi, Ukraynali savas magdurlarina yönelik insani yardimlarin devam edecegini de duyurdu.
Kaynak: İHA