Telefonuna Ulasamayinca Dolandirildiklarini Anladilar

Mugla’nin Bodrum ilçesinde gayrimenkul almak isteyen vatandaslar 388 bin TL dolandirildi. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafindan kiskivrak yakalanan dolandiricilik süphelilerinden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Telefonuna Ulasamayinca Dolandirildiklarini Anladilar


Edinilen bilgiye göre, Turgutreis Mahallesi’nde gayrimenkul alimi yapmak isteyen S.H.H., S.K. ve M.M.A adli vatandaslar, gayrimenkul isletmecileri G.D., E.S. ve E.D. adli sahislarla konut ve arsa satisi için anlasti. Anlasma kapsaminda 388 bin 130 TL parayi H.B. adli süpheli sahsin hesabina yatiran vatandaslar, sonrasinda gayrimenkul sahibi olan G.K. isimli sahsi aradiklarinda telefona ulasamayinca dolandirildiklarini anladi. Dolandirilan vatandaslarin jandarmaya yaptigi müracaatin ardindan Bodrum Ilçe Jandarma Komutanligi ve JASAT Timleri çalisma baslatti. Yapilan ayrintili arastirma sonucu süphelilerden gayrimenkul isletme sahibi G.D. Izmir’de, E.S. ve E.D. isimli süpheliler Bodrum’da yapilan operasyon ile yakalanarak gözaltina alindi. Operasyonda yapilan aramada suç esyasi olabilecegi degerlendirilen 2 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet cep telefonu, 2 adet USB bellek, 111 bin 900 TL nakit para, 29 bin 30 dolar, 14 adet senet, 2 tapu belgesi ve 88 adet satis kira sözlesmesi ele geçirildi.

2 süpheli tutuklandi

Nitelikli dolandiricilik suçlamasiyla adli makamlarin karsisina çikarilan süphelilerden G.D. ve E.S. çikarildiklari adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diger süpheli E.D. ise ifadesinin ardindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA