Covid-19'Da Zirveye Yaklasan Ilde Vakalar Düsüse Geçti

Tokat Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Dursun Tüzün, geçtigimiz ay yogun bakimla beraber 150’leri bulan yatan hasta sayisinin 40’a kadar düstügünü kaydetti.

Covid-19'Da Zirveye Yaklasan Ilde Vakalar Düsüse Geçti
Saglik Bakanligi verilerine göre Subat ayinda korona virüs vakalarinda ilk üç sirada yer alan Tokat’ta, hasta sayisinda ciddi oranda düsüs yasaniyor. Asilama orani yüzde 83’ü bulunan sehirde yogun bakim ve yatakli servislerdeki hasta sayisindaki yogunluk tersine döndü. Tokat Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Dursun Tüzün, geçtigimiz ay yogun bakimla beraber 150’leri bulan yatan hasta sayisinin 40’a kadar düstügünü kaydetti.

Pozitif vakalarin da binli sayilari geçmisken, su an 100’lü rakamlarin altinda oldugunu belirten Tüzün, “Yogun bakimlardaki dolulugumuz yüzde 50’lere düstü. Hatta Covid-19 yogun bakimlari, normal yogun bakimlara çevirdik. Turhal ve Erbaa ilçelerimizde pozitif yatan hiç hasta yok. Zile ve Niksar’da bir iki tane hastamiz var. Yani su an Covid yogun bakiminda pozitif olarak Tokat genelinde yatan 8 hasta var. Türkiye genelinde oldugu gibi ölüm olaylari Tokat’ta da düstü. Bunlar sevindirici seyler. Süpheli yogun bakimlar var” dedi.



"Yogun bakim kapasitemizde hasta sayisi yüzde 50’nin altinda"

Ilçelerdeki Covid-19 yogun bakimlarin normal servislere çevrilmesinin planlandigini belirten Tüzün, “Yogun bakim kapasitemizde hasta sayisi yüzde 50’nin altinda. Ilçelerde de yüzde 90’in altinda Covid-19 hastasi var. O yönde sevindirici bizim için. Yedi servisten 3 servise düstük. Bunlar da genelde sikintisiz, taburculugu planlanan hastalar. Ama dedigim gibi bu bizi rehavete düsürmesin. Asimizi olalim. Bu basarimiz asinin sayesinde” diye konustu

"Covid-19’dan bir an önce kurtulmak istiyoruz"

Tokat’in geçtigimiz ay omicron varyantinda ilk üçe yükselmis oldugunu hatirlatan Tüzün, “Omicronu da geçiren hastamiz çogaldigi için bu sayi da düstü. Yani 3 ay sonra bu bagisiklik azalacagi için yeniden bir artis olabilir. O yüzden vatandaslar asiyla korunmalarini devam ettirirlerse biz de normal görevlerimizi yapmaya devam ederiz. Su an ameliyat sayilarimiz gündüz 100’ün üstüne çikti. Normal islerimizi yapmaya basladik. Poliklinik sayilarimiz 5 binlerin üzerine çikti. Yani biz normal isimizi yapmak istiyoruz. Covid-19’dan bir an önce kurtulmak istiyoruz. Tokatli vatandaslarimiz da asi olur, bize destek verirse daha mutlu oluruz” ifadelerini kullandi.

Bashekim Tüzün açiklamalarina su sekilde devam etti:

"Dün aksam 24 saatte 17 tane Covid-19 hastasi basvurmus. 64 tane de PCR için gelenler olmus. Önceki ay siz de biliyorsunuz kuyruklar olusuyordu. Yani daha önceki asilama ve omicron hizli yayildigi için neredeyse hastaligi geçirmeyen kalmadi gibi bir sey. Geçen aylarda mesela hiç sikâyeti olmayan hastalar pozitif çikiyordu. Asinin sayesinde, vatandas hastaligi hissetmeden atlatiyor. Yani büyük basari asidan kaynaklaniyor.”
Kaynak: İHA