Ukrayna'dan Gelen Bu Görüntü Herkesi Aglatti

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan, AFAD koordinasyonunda gönderilen mobil yardim tiri savas bölgesine ulasti. Bölgeden gelen görüntü ise herkesi aglatti.

Ukrayna'dan Gelen Bu Görüntü Herkesi Aglatti
Rusya’nin Ukrayna topraklarina yönelik saldirilari 20 gündür araliksiz sürerken, sivillerin bölgelerden tahliyesi de devam ediyor. Bölgede kalan vatandaslar için ise AFAD koordinasyonunda, Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan bölgeye mobil yardim tiri gönderildi. Bölgeye ulasan tir, savas magdurlari siviller için sicak yemek dagitimina basladi.

Türkiye’nin yardimi karsisinda ise Ukraynali vatandaslar büyük vefa örnegi göstererek Türk bayraklarina sarildi. O anlarda ise gözyaslari sel oldu. Videoyu çeken Faik Akyüz de gözyaslarini tutamadi. Hem canli yayin yapan, hem de bölgedeki gelismeleri aktaran Akyüz, "Gururumdan agliyorum. Var mi burada Türk’ten baska yardim gönderen. Hiç kimse yok. Bir tek Türkler var. Hastanemiz var. Gurur duyuyorum. Dünyanin en büyük ülkesinin yardimlari bunlar. Baska hiç bir ülkenin yardimi yok. Su an insanlara para için yardim yapilmaz. Türk bayragindan baska bayrak yok burada, sallanmiyor. Insanlarin yüzü gülüyor. Ne büyük ülkenin insanlariyiz" dedi.

Bölgeden gelen görüntüde, Türkiye’den gönderilen mobil yardim tirlarindan yemek alan Ukraynali vatandaslarin yüzündeki mutluluk görülüyor. Bazi çocuklar savasin gölgesinde yardim tirlarindan faydalanirken, yüzlerindeki mutlulukta görülüyor.
Kaynak: İHA