Kuzey Kore'den Bu Yilki 10. Füze Denemesi

Güney Kore Genelkurmay Baskanligi, Kuzey Kore’nin baskenti Pyongyang yakinlarindaki Sunan bölgesinden yeni bir füze atesledigini duyurdu. Bu yilki 10. füze denemesi olarak kayitlara geçen firlatmanin basarisizlikla sonuçlandigi açiklandi.

Uluslararasi toplumun tepkileri ve Birlesmis Milletler (BM) yaptirimlarina ragmen füze programini hiz kesmeden sürdüren Kuzey Kore’nin yeni bir silah denemesi gerçeklestirdigi bildirildi.

Güney Kore Genelkurmay Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, Pyongyang’in uluslararasi bir havalimanina da ev sahipligi yapan Sunan bölgesinden yerel saatle 09.30 sularinda balistik füze oldugu düsünülen yeni bir firlatma gerçeklestirdigi ifade edildi. Füze denemesinin kalkistan kisa bir süre sonra basarisizlikla sonuçlandigi belirtilirken, Güney Kore ordusunun ABD birimleri ile birlikte detayli analizlerini sürdürdügü kaydedildi.

9 deneme gerçeklestirmisti

2022 yilinin basindan bu yana aralarinda hipersonik ve kitalararasi balistik füzelerin de bulundugu 9 farkli füze denemesi gerçeklestirerek bölgede gerilimin artmasina neden olan Pyongyang yönetimi, son 2 denemenin kesif uydusu gelistirme çalismalari kapsaminda gerçeklestirildigini duyurmustu. Gelismelerin ardindan ABD Hint-Pasifik Komutanligi Kuzey Kore’nin ardi ardina gerçeklestirdigi füze denemeleri sonrasinda bölgedeki istihbarat gözetim faaliyetleri ve balistik füze savunma hazirliklarinin artirildigini açiklamisti.
Kaynak: İHA