Kastamonu'da Yesilçam Müzikleri Seslendirildi

Kastamonu Belediyesi Mesleki Egitim Merkezi bünyesinde kurulan Türk Sanat Müzigi korosunun ilk konseri kulaklarin pasini sildi. Yüzlerce Kastamonulunun katildigi konserde Yesilcam müziklerini seslendiren kursiyerler, gösterdikleri performansla takdir topladi.

Kastamonu'da Yesilçam Müzikleri Seslendirildi
Kastamonu Belediyesi Mesleki Egitim Merkezi bünyesinde kurulan Türk Sanat Müzigi korosu ilk konserini verdi. Bir süredir Türk Sanat Müzigi egitimi alan kursiyerlerin seslendirdigi Yesilcam müzikleri dinleyenleri adeta mest etti.

Koro Sefi Canan Gökmen Pirci’nin öncülügünde konsere hazirlanan kursiyerler, birbirinden güzel 15 parçayi seslendirdi. Kastamonu Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda verilen konsere vatandaslarin ilgisi bir hayli fazla oldu. Kursiyerlerin seslendirdigi sarkilara konsere katilan vatandaslarda zaman zaman eslik etti.

“En kisa sürede tekrari olacak”

’Yesilçam’ temali kursiyerlerin seslendirdigi konser, büyük ilgi gördü. Konser sonunda Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, Koro Sefi Canan Gökmen Pirci’na çiçek taktim ederken koroya da karanfil dagitti.

Konserin büyük ilgi görmesinden ötürü en kisa sürede tekrar benzer bir konserin düzenleneceginin sözünü veren Baskan Vidinlioglu, “Gerçekten muhtesemdi. Masallahi var kalabaligin, insallah en kisa sürede bir daha yapalim bu konserden. Ben bu kadar kisa sürede gerçekten bu kadar muhtesem bir performansa ulastiginiz için emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Herkesi tebrik ediyorum. Koroda birkaç tane daha önceden dinledigim parça vardi ama o kadar uyumluydu ki; en küçük bir takilma olmadan, kulaklarimizin pasini sildiniz. Sehrimiz herhalde ikinci bir koroya da kavusmus oldu. En kisa sürede bu tarz konserlerin tekrarlanacaginin sözünü vereyim” ifadelerini kullandi.

Konserde su eserler seslendirildi; “Senden Baska, Ömrümce Hep Adim Adim, Bu Kadar Yürekten, Ben Kalender Mesrebim, Birakma Ellerimi, Seven Ne Yapmaz, Sevemedim Kara Gözlüm, Oyun Bitti, Askinla Yana Yana, Dargin Ayrilmayalim, Ben Seni Unutmak Için, Mavi Boncuk, Rüyalar Gerçek Olsa, Nasil Geçti Habersiz, Dünya Handir Han Içinde, Askim Bahardi, Sevil Neselen, Bu Ne Dünya Kardesim”
Kaynak: İHA