SANKO Üniversitesi Akademisyenleri Pazarcik'ta Ögrencilerle Bulustu

SANKO Üniversitesi akademisyenleri “Hedeflerinize Ulasmak” temali kariyer günleri kapsaminda Pazarcik’ta aday ögrencilerle bulustu.

SANKO Üniversitesi Akademisyenleri Pazarcik'ta Ögrencilerle Bulustu
Pazarcik Belediye Salonu’nda üniversiteye hazirlanan adaylara akademisyenler ve yöneticiler üniversitenin bölümleri, akademik kadro, çalisma alanlari, is olanaklari ve alacaklari egitim, paydaslarla yapilan çalismalar ve kulüp etkinliklerinden örnekler verdi.

Tip fakültesi tibbi biyokimya ana bilim dali Dr. Ögr. Üyesi Meltem Güngör, fakültelerinde Türkiye’de sayili üniversitede bulunan ve uzaktan kumanda edilebilen hasta simülasyon maketlerinin yer aldigi yüksek teknolojiye sahip laboratuvarlarda egitim verdiklerini söyledi.



Fakültenin güncel teknolojinin bütün olanaklariyla donatilmis dersliklerin yani sira, mesleki beceri, multidisiplin, fizyoloji laboratuvarlari gibi genis bir laboratuvarlar alt yapisina sahip oldugunu belirten Dr. Ögr. Üyesi Güngör, su bilgileri paylasti: “Tip Fakültelerinin önemli laboratuvarlardan biri olan Anatomi Laboratuvarimizda, her egitim yilinda yurt disindan özel olarak temin edilen tam vücut kadavralarinda ögrencilerimiz ögrenim süreçleri boyunca birebir diseksiyon egitimi alabilmektedirler.”

Dr. Ögr. Üyesi Selver Güler

Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik Bölümü Çocuk Sagligi ve Hastaliklari Hemsireligi Ana Bilim Dali’ndan Dr. Ögr. Üyesi Selver Güler ise adaylara SANKO Üniversitesi ve hemsirelik bölümü hakkinda bilgi sundu.

Hemsirelik mesleginin ülkemizde ve dünyadaki tarihi gelisim süreçlerine deginen Dr. Ögr. Üyesi Güler, hemsirelik mesleginin; bireyin, ailenin ve toplumun sagligini koruma, gelistirme ve iyilestirme asamalarinin hepsinde yer aldigini animsatti.

Saglik bakim hizmetlerinde hemsireligin önemini anlatan ve COVID-19 salgini sürecinde dünya genelinde hemsirelik mesleginin daha da önemli kazandigini vurgulayan Dr. Ögr. Üyesi Güler, söyle devam etti:

“Üniversitemizde hemsirelik egitim sistemi ve güçlü akademik kadromuz, son teknoloji ile donatilmis laboratuvar ve SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde yapilan uygulamali egitimler, ögrencilerimizin mezun olduktan sonra hemsirelik meslegini yürütebilecegi kurum ve kuruluslarda çalisma kosullarini sagliyor. Ögrencilerimiz lisans egitimlerini basarili bir sekilde tamamladiktan sonra gerekli kosullari saglamalari halinde Üniversitemizin Lisansüstü Egitim Enstitüsü’nde istedikleri takdirde yüksek lisans egitimlerine de devam edebilmektedir. Hemsirelik meslegi, sadece lisans egitiminden olusmamakla birlikte teknoloji ve gelisimleri takip ederek yasam boyu ögrenmeyi saglar.”

Dr. Ögr. Üyesi Tuba Ustaoglu

Saglik bilimleri fakültesi beslenme ve diyetetik bölümünden Dr. Ögr. Üyesi Tuba Ustaoglu da egitim-ögretim sürecinde derslerin verildigi dört ana bilim dali hakkinda su paylasimi yapti: “Beslenme Bilimleri; besinlerin ve besin ögelerinin türlerini, miktarlarini, özelliklerini, biyokimyasal ve fizyolojik süreçlerdeki rollerini, besinlerin bilesimini, fiziksel ve kimyasal özelliklerini inceleyen bilim dalidir. Diyetetik Ana Bilim Dali; hasta bireylerin tibbi beslenme tedavisini izler ve etkinligini degerlendirir. Toplu beslenme sistemleri: toplu beslenme, insanlarin ev disinda bir arada bu hizmeti veren kuruluslar tarafindan sunulan yiyecek veya yemeklerle beslenmesi olarak tanimlanmaktadir. Kaliteli bir toplu beslenme hizmeti, besin degeri korunmus (uygun hazirlama ve pisirme teknikleri kullanarak), ekonomik, hijyenik, miktar bakimindan yeterli ve çesitlilik içeren besin/yemeklerin tüketicilerin hosuna gidecek bir biçimde sunum/servis edilmesini hedefleyen ana bilim dalidir. Toplum Beslenmesi Ana Bilim Dali: toplum beslenmesi, sagligin devami ve gelistirilmesi, kronik hastaliklarin önlenmesi, özel gruplarin (bebek ve çocuklar, gebe ve emzikliler, yaslilar, isçiler, sporcular) ve diger bireylerin beslenme durumunun saptanmasi, gerekli önlemlerin alinmasi için politikacilara bilgi verilmesi, acil durumlar ve afetlerde halkin dogru yönlendirilmesi gibi alanlarda yer alan ana bilim dalidir.”

Ars. Gör. Pinar Kuyulu

Saglik bilimleri fakültesi fizyoterapi ve rehabilitasyon bölümünden Ars. Gör. Pinar Kuyulu ise bölüm derslerini, laboratuvarlari, klinik uygulama sahalarini, meslek istihdam olanaklarini ve bölümün akademik kadrosu hakkinda bilgilendirme yaparak ögrencilere bölümü tercih etme çagrisinda bulundu.

Ars. Gör Kuyulu, SANKO Üniversitesi’nin farliliklarina deginerek, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde uygulamali egitimler alabilmenin büyük bir avantaj oldugunu kaydetti.



Ögr. Gör. Metin Arici

Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri Programi’ndan Ögr. Gör. Metin Arici, bölümün amacinin mesleki bilgi ve beceriyi edinmis, topluma faydali üstün nitelikli, güncel gelismeleri takip edebilen kabiliyete sahip, saglik sektöründe faaliyet gösteren kurum/kuruluslarda çalismak üzere ameliyathane teknikeri yetistirmek olduguna dikkat çekti.

Ögr. Gör. Arici, “Ameliyathanede kullanilan tüm alet ve malzemelerin ameliyata hazirlanmasini, cerrahi ekibe malzeme saglanmasini ve ameliyathane ortaminin, ameliyatin özelligine göre uygun olmasini saglayan yardimci cerrahi saglik personeli yetistirmektir. Bu programda ögrencilerimize teorik egitimle birlikte, pratik egitim ve ameliyathane ortaminda tecrübe kazanma imkâni verilmektedir" ifadelerini kullandi.

SANKO Üniversitesi Tanitim Ofisi sorumlusu Sema Tavsancil üniversitenin farkliliklari, saglanan burs ve egitim olanaklarina iliskin sunum gerçeklestirdi.

SANKO Üniversitesi Saglik Bilimleri Fakültesi Hemsirelik 3’üncü sinif ögrencisi Ali Can Yildiz, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 4’üncü sinif ögrencisi Fatma Çelik ve Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü 4’üncü sinif ögrencisi Esma Nur Demircan ise bölümlerine iliskin sunumda bulundu.
Kaynak: İHA