(Özel) Beyazlara Bürünen Gölyazi Ve Cumalikizik Havadan Böyle Görüntülendi

Türkiye’nin Venedik’i olarak bilinen ve dünyanin sayili 30 kasabasi arasinda gösterilen Gölyazi, beyaz kar örtüsüyle görenleri hayran birakti. Bursa denildiginde akla ilk gelen yerlerden biri olan Cumalikizik da kar yagisinin ardindan havadan görüntülendi.

(Özel) Beyazlara Bürünen Gölyazi Ve Cumalikizik Havadan Böyle Görüntülendi
Bursa’nin Nilüfer ilçesinde, Uluabat Gölü kiyisindaki Gölyazi Mahallesi, yogun kar yagisi ile birlikte beyaza büründü. Yaklasik 2 bin 600 yil önce hayatin basladigi, Nilüfer çiçegi ve balikçi kadinlariyla meshur Gölyazi, karla kapli görüntüsü ile büyük begeni topladi. Özellikle kisin göl suyunun yükselip evlerin kapilarina kadar geldigi dönemdeki görüntüsüyle Venedik’e benzetilen sirin kasaba, Japon Seyahat Acentalari Birligi tarafindan da ’Avrupa’nin en güzel 30 kasabasi’ arasinda gösterilmesi dikkat çekiyor. Yogun kar yagisi ile birlikte beyaz gelinligini giyen kasabanin havadan dron ile görüntüsü mest etti.

Bursa denilince akla gelen ilk yerlerden biri olan 700 yillik Osmanli Köyü Cumalikizik da havadan görüntülendi. Uludag’in eteklerindeki Cumalikizik’in beyaza bürünmüs, bacalarindan dumanlarin çiktigi görüntüler insanlarin içini isitti. Her yil binlerce yerli ve yabanci turisti agirlayan tarihi Cumalikizik, beyaz gelinligiyle yine kendine hayran birakti.
Kaynak: İHA