Liseli Ögrenciler Suyun Üstünde Ve Altinda Ayni Anda Arama Yapan Cihaz Gelistirdi

Bursa’da liseli ögrenciler gelistirdikleri su üstünde ve altinda arama kurtarma yapan cihazla bütün dikkatleri üzerine çekti.

Liseli Ögrenciler Suyun Üstünde Ve Altinda Ayni Anda Arama Yapan Cihaz Gelistirdi
Bursa Uludag Üniversitesinde düzenlenen Lise Ögrencileri Arastirma Projeleri Bursa Bölge Yarismasi çesitli illerden katilan liseli ögrencilerini agirladi. Yarismada ögrenciler gelistirdikleri çesitli projelerin tanitimini yapti.

Kütahya Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilisim Teknolojileri ögrencisi Hüseyin Öztürk ve Ibrahim Tunahan Erdogmus, su altinda ve üstünde ayni anda arama kurtarma çalismasi yapan cihaz gelistirdi.

Cihaz günes enerjisiyle çalisiyor. 250 metrelik alanda uzaktan kumandayla kontrol edilebiliyor. Cihaz suyun üstünde ve altinda ayni anda görüntü alirken bu görüntüleri kumanda ekranina yansitabiliyor. Suda kaybolmalarda arama çalismalarinda büyük kolaylik saglayacak cihaz; ögrencilerin 3 aylik çalismasi sonucunda ortaya çikti. Ögrenciler cihazi daha da gelistirip patentini aldiktan sonra seri üretime geçmeyi hedefliyor.

Cihazin üretim asamasiyla ilgili bilgi veren Hüseyin Öztürk, "Aracimiz günes enerjisiyle çalisiyor. Suyun altindan ve üstünden ayni anda görüntü alarak bu görüntüleri kumanda ekranina gönderiyor. Bu cihaz arama kurtarma çalismalarinda ekipleri büyük kolaylik saglayacak" dedi.

Kütahya Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilisim Teknolojileri Ögretmeni Bugra Ayvali, "Ögrencilerimiz günes enerjisiyle çalisan; suyun üstünde ve altinda arama yapan araci yapti. Bu araç arama kurtarma ekiplerine büyük kolaylik saglayacak. Araç 250 metre mesafede kumandayla kontrol edilerek suyun üstünden ve altindan görüntü akisi sagliyor. Aracimizin tüm tasarimi ögrencilerimize ait. Ürünü daha da gelistirip seri üretilebilir ve pazarlanabilir hale getirmeyi hedefliyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA