Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde 14 Mart Tip Bayrami Kutlandi

Düzce Üniversitesi Tip Fakültesi ve hastane bashekimligi tarafindan “14 Mart Tip Bayrami” çesitli etkinliklerle kutlandi.

Düzce Üniversitesi Hastanesi'nde 14 Mart Tip Bayrami Kutlandi
14 Mart Tip Bayrami kutlama programi Tip Fakültesi Konferans Salonu’nda saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsinin okunmasiyla basladi.

Düzce Üniversitesi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, Tip Bayrami’nin tarihçesi ve önemine degindi. Isgal döneminde isgal kuvvetlerine karsi tibbiyelerin tutum ve rollerini duygulanarak hatirladiklarini belirten Prof. Dr. Balbay, “Son iki yildir hem hekimlerin, hem de tüm saglik çalisanlarinin ruh hali dünyayi isgal eden pandemi ile aynidir. Kolay degil gerçekten bu yogunlukla basa çikmak” diye konustu.

Mehmet Akif Ersoy’un “Adam aldirma da geç git diyemem aldiririm” dizelerine atifta bulunan Bashekim Prof. Dr. Balbay, bu meslegin basini çevirip hiçbir sey olmamis gibi davranabilecek bir meslek olmadiginin altini çizdi. Prof. Dr. Balbay, hekimlerin ve tüm saglik çalisanlarin huzur içerisinde vatandaslarimiza hizmet edecegi nice bayramlar kutlamasi temennisinde bulunarak sözlerini tamamladi.

“Yeniliklerin ve gelismelerin kilometre tasi”

Tip Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Bora Büken ise, dünya tarihinde hekimlerin sadece tip alaninda degil; edebiyat, sanat, siyaset gibi hemen hemen her alanda yeniliklerin ve gelismelerin kilometre tasi oldugunu vurguladi. Saglikli yasamin her bireyin temel hakki oldugunu ifade eden Prof. Dr. Büken, bu hakkin tüm yurttaslarca eksiksiz olarak kullanilabilmesi, saglik hizmetlerinin kalitesi ve saglik alaninda ulasilan düzeyin günümüzde çagdaslik göstergesi olarak kabul edildigine dikkat çekti. Saglik çalisanlarinin sadece içinde bulunulan pandemi sürecinde degil, her zaman özveriyle hizmet ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Büken, bu vesileyle tüm meslektaslarinin 14 Mart Tip Bayrami’ni kutladi.

“Sizler çok önemlisiniz”

Saglik sisteminin erisebilirligi noktasinda günümüzde büyük yol kat edildigine dikkat çeken Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, üniversite hastanesi hekimlerine ve gelecegin hekim adaylarina her zaman mesleklerini en iyi sekilde tesis edecekleri bir ortam olusturmaya çalistiklarini ifade etti.

Basta hekimler olmak üzere tüm saglik çalisanlarinin insan hayatinin emanet edildigi kutsal ve onurlu bir meslegi icra ettiklerini ifade eden Rektör Çakar, “Hekimlik meslegi sistemin içerisinden çikarildigi anda yasamin ortadan kaldigi bir alan. Bu nedenle sizler çok önemlisiniz. Ülkemizde ve dünyada tüm insanlara sifa dagitarak meslegin tüm inceliklerini hissedin ve yasayin” diyerek saglikçilarin 14 Mart Tip Bayramini kutladi.

Konusmasinin ardindan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2022 yilinda Tip Fakültesi’nden ayrilacak olan Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Orhan ve Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dali Ögretim Üyesi Doç. Dr. Ömer Polat’a vermis oldugu hizmetlerden dolayi tesekkür ederek plaket takdim etti.

Türk Halk Müzigi konseri ile müzik ziyafeti

Program Düzce Üniversitesi Sanat, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Ögretim Görevlisi ve Ögrencilerinin Sef Berat Talat Karakoç yönetimindeki Halk Müzigi dinletisiyle devam etti. Programda davetliler, koro ve solo seklinde seslendirilen türkülere eslik ederek keyifli anlar yasadi. Büyük begeni toplayan 14 Mart Tip Bayrami konseri, Sanat, Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Ögretim elemanlarina tesekkür belgesi takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA