EGIAD'da Söz Kadinlarin

Yüzde 30’luk kadin üye orani ile dikkat çeken Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD), 8 Mart Dünya Kadinlar Günü kapsaminda “EGIAD’li Is Kadinlari Perspektifinden Çalisma Hayatinda Kadin” konulu etkinlik düzenledi. Kadinlar Günü ruhuna sadik kalarak basrolde kadin üyelerin oldugu etkinlikte, söz kadin üyelere birakildi; toplumda, çalisma hayatinda kadinin yeri, haklari, beklentileri masaya yatirildi.

EGIAD'da Söz Kadinlarin
EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer’in açilis konusmasiyla baslayan webinar, EGIAD Genel Sekreter Yardimcisi Ezgi Kudar Eroglu’nun moderasyonuyla, STK üyesi is kadinlarinin katilimiyla gerçeklesti. Serbest kürsü seklinde online olarak gerçeklesen etkinlikte konusan EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, sözlerine “Kadin toplumun en etkili, en yönlendirici, en birlestirici ve en koruyucu unsurudur. Kadinin ilerlemesi sosyal adaletin bir sarti olmakla birlikte sadece bir kadin sorunu degildir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkinmis bir toplumu insa etmenin tek yolu olup politik, sosyal, ekonomik, kültürel basarinin da ilk kosuludur. Demokratik, ileri bir toplum için kadinlarin güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarinin genisletilmesi, egitim, istihdam, saglik, siyaset, hukuk gibi alanlarda esit firsat ve olanaklardan faydalanabilmeleri büyük önem tasimaktadir” diyerek basladi.



"Kadin girisimciligi destekliyoruz"

Türkiye’nin gelisim sürecinde en fazla katkiyi kadinlarin koyduguna dikkat çeken Yelkenbiçer, “Türkiye; ekonomisi, siyaseti, sosyal hayati ve demokrasisi ile gelisirken bu sürece en fazla katkiyi veren kadinlarimiz olmustur. Özellikle son yillarda kurum olarak kadin girisimciliginin güçlendirilmesi yönünde çalismalar yapmaktayiz. EGIAD Melekleri çatisi altinda yatirim yaptigimiz 24 girisimin 8’i kadin kuruculardan olusmaktadir ve maalesef yeterli degildir. Ekonomiye katilimin yaninda takdir edersiniz ki kadinlarimiz bu süreçte kendilerini ifade edebilecekleri sivil toplum örgütlerine ihtiyaç duymaktadirlar. Bu bakimdan EGIAD kadin üyelerinden her zaman büyük güç alan bir STK’dir. Ülke ortalamamizin her ne kadar üstünde de olsa kadin üye sayimizin yüzde 30’a yakin olusu tabii ki en büyük eksiklerimizden birisidir. Bu özelestiriyi yapmaktan hiç çekinmiyorum ve bu sayiyi artirmak için de çalismaya devam ediyoruz” dedi.



"Türkiye’nin gücü, kadinlarin gücüdür"

Sözlerine Atatürk’ün “Daha emin ve daha dogru olarak yürüyecegimiz bir yol vardir; büyük Türk kadinini çalismamiza ortak kilmaktir” sözleriyle son veren Yelkenbiçer, “Türkiye’nin gücü, kadinlarin gücüdür. Küresel sorunlarin çözümü de kadinlarimiz sayesinde aktif olabilecek bir potansiyele sahiptir. Iklim krizinden sosyal meselelere kadar dünya her alanda kadin zekasina, sezgisine muhtaçtir” diye konustu.

Kadinlarin is yasaminda yasadigi sorunlar degerlendirilerek cam tavan, cam asansör ve cam uçurum sendromlarinin etkileri aktarildi. Kadin istihdam problemleri, kadin emeginin degersizlestirilmesi, kadinlarin çalisma hayatinda daha fazla sömürülmesi ve ev içi emeginin yok sayilmasi basliklarinin da tartismaya açildigi toplantida, profesyonel kariyerde güçlü kadinlar olusturmak için öneriler görüsüldü.
Kaynak: İHA