ZBEÜ'de 12 Mart Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve Mehmet Akif Ersoy Programi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyati Bölümü Genç Kalemler Edebiyat Toplulugu tarafindan, Istiklâl Marsi’nin kabul edilisinin 101. yil dönümü münasebetiyle “12 Mart Istiklâl Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy” konulu program gerçeklestirildi.

Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde gerçeklesen programa, akademik ve idari personel ile ögrencilerden olusan çok sayida davetli katildi.

Programda Gazi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. M. Alemdar Yalçin Istiklâl Marsi’nin yazilma sürecini; gelecek nesillere mesajlarini ve göndergelerini içeren bilgiler verdi. Mehmet Akif Ersoy’un “O siir bir daha yazilamaz. Onu kimse yazamaz, onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yasamak lazim. O siir benim degildir. O milletin malidir. Allah, bir daha bu millete Istiklal Marsi yazdirmasin” sözlerini hatirlatarak onu Türk milletine armagan eden sairi minnet ve sükranla anan Yalçin, Istiklâl Marsi’mizin her dizesinde kendine dönüs çagrisi yapildigini; bireysel ve toplumsal çözünmeyi engellenmenin hedeflendigini, bu yapilirken de Türk-Islam degerler dizgesinin devreye girdigini vurguladi. Yalçin’in konusmasinin ardindan Türk Dili ve Edebiyati Bölümü ögrencileri Istiklal Marsi’nin yazilma sürecini konu edinen bir tiyatro gösterisi sundu. Kapanis konusmasinin ardindan program sona erdi.
Kaynak: İHA