Yöresine Deger Katan Önder Kadinlar

Türk Üniversiteli Kadinlar Dernegi Eskisehir Subesi tarafindan 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü dolayisiyla “2021 Yili Yöresine Deger Katan Önder Kadinlar Ödül Töreni” düzenlendi. Ödül, Tepebasi Belediyesi Üretici Kadinlar Ürün Satis Noktasi projesinde yer alan Eskisehir’in kirsal mahalle sakini kadinlarina layik görüldü.

Yöresine Deger Katan Önder Kadinlar
Tepebasi Belediyesi çalisma ve projeleri ile yeni ödüller kazanmaya devam ediyor. Türk Üniversiteli Kadinlar Dernegi Eskisehir Subesi’nin birlikte düzenledigi 2021 Yili Yöresine Deger Katan Önder Kadinlar Ödül Töreni, Özdilek Sanat Merkezi’nde gerçeklesti. Törene Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç’in yani sira CHP Eskisehir Milletvekilleri Utku Çakirözer ve Jale Nur Süllü, Türk Üniversiteli Kadinlar Dernegi Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Aynur Saraç, Türk Üniversiteli Kadinlar Dernegi Eskisehir Sube Baskani Nuran Yenilmez ve kadinlar katildi.

2021 Yili Yöresine Deger Katan Önder Kadinlar Ödülü, Tepebasi Belediyesi Üretici Kadinlar Ürün Satis Noktasi projesinde yer alan Eskisehir’in kirsal mahalle sakini kadinlarina layik görüldü.



“Tüm zorlu kosullara ragmen üreten Eskisehirli kadinlar”

Törenin açilis konusmasini yapan Türk Üniversiteli Kadinlar Dernegi Eskisehir Sube Baskani Nuran Yenilmez, “Bu ödül, koronavirüs pandemisinde üretici kadin emegine dikkat çekmeyi amaçlamaktadir. Dünyanin yeniden yapilandigi bu dönemde, tüm zorlu kosullara ragmen üreten Eskisehirli kadinlar, ürünlerini Tepebasi Belediyesi tarafindan hayata geçirilen proje ile haftanin 3 günü Eskisehirliler ile bulusturuyor. Tezgahlarini dolduran ürünleri ile sadece çalisma yasaminda kadinin gücünü degil, tarim politikalari ve kirsal kalkinmanin da önemine dikkat çekmektedirler. Kadin üreticilere ücretsiz tezgah, çadir gibi imkanlar saglayan Baskanimiz Ahmet Ataç ve Kirsal Hizmetler Müdürlügü’ne de bu vesile ile tesekkür etmek isteriz” dedi.



“Kadin dayanismasinin çok güzel örnekleri sergileniyor”

CHP Eskisehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise, Türk Üniversiteli Kadinlar Dernegi’ne kizlara verdigi egitimden dolayi tesekkür ederek, "Ayrica Ahmet Ataç Baskanimiza da kirsal mahalle sakini kadinlarimiza, ekonomik kazanç saglayacaklari bir projeyi hayata geçirdigi için tesekkür ediyorum. Kadinlarin kendi el emekleri ile ürettikleri ürünleri, bizlere ulastirmalarini sagliyor. Kadinlarimizin, esitlik mücadelesi vermek zorunda kalmadigi günler diliyorum. Savasa hayir, barisin egemen oldugu bir dünya diliyorum” sözlerini kullandi.

“Pandemi ürettigimiz gidanin ne kadar önemli oldugunu gösterdi”

CHP Eskisehir Milletvekili Utku Çakirözer ise “Gerçekten böyle bir ödülün üreten kadinlarimiza veriliyor olmasi çok güzel. Böyle bir projeyi hayata geçirdigi için Tepebasi Belediye Baskanimiz Ahmet Ataç’a tesekkür ediyorum. Hem üretici kadinlarimizi güçlendirmek hem de sehirde yasayanlarin saglikli gidaya ulasmasini sagladigi için tesekkür ediyorum. Pandemi dönemi, savas dönemi, kendi ürettigimiz gidanin ne kadar önemli oldugunu göstermis olmali. Kendi üreticimizi desteklemenin aslinda ne kadar önemli oldugunu göstermistir” diye konustu.



“Kadinlarimiz aile bütçesine katki sagliyor”

Tepebasi Belediye Baskani Dt. Ahmet Ataç da, Kadin Üreticiler Ürün Satis Noktasi projesi ile ilgili bilgiler verirken, “2019 yilinda Üretici Kadinlar Ürün Satis Noktasi adli projemizi hayata geçirdik. Ilk olarak Batikent’te basladik ve üretici kadinlarimizin ürünleri, gördügü ilgi ile haftanin 3 günü farkli noktalarda kent halki ile bulusmaya basladi.

Kadinlarimiz bu sayede aile bütçelerine katkilar sagliyor. Ben de zaman zaman ugruyorum. 3 noktayi ilerleyen süreçte artirabiliriz. 8 Mart ve kadin esitligi konusuyla birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar büyük bir insan oldugunu anliyoruz. Atatürk kadinimiza seçme-seçilme hakkini 1934’te veriyor. Dünyanin en medeni ülkesi olarak bilinen Isviçre, 1971 yilinda kadina bu hakki veriyor. Aradaki zaman farkina bakinca Atatürk’ün vizyonunu anlayabiliyoruz. Kadina verdigi deger çok büyük. Bakin bugün savasi konusuyoruz; Atatürk, ‘Yurtta sulh, dünyada sulh’ demis. Kendisine ne kadar minnet duysak azdir. Ona olan sevgi, idealleri hala bu milletin kalbinde. Çocuklarimizda ve gençlerimizde de Atatürk sevgisi çok büyük. Aslinda Atatürk düsmanligi yapanlar, bu sevginin katlanarak büyümesini sagladi. Aramizda tip okuyan arkadaslarimiz da varmis, son günlerde söylenenlere üzülmesinler. Bir hekim olarak söylüyorum, biz hiçbir yere gitmeyecegiz. Biz hanciyiz, onlar yolcu” sözlerini kullandi.

Törende daha sonra kirsal mahalle sakini üretici kadinlara belgeleri takdim edildi. Kadinlar da ödül için Türk Üniversiteli Kadinlar Dernegi’ne, destekleri için de Baskan Ataç’a tesekkürlerini iletti.
Kaynak: İHA