(Özel) 'Balikesir Her Zaman Alarmda'

Balikesir’de dün gece yarisi bastiran kar yagisi araliklarla sabaha kadar devam etti. Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz, IHA’ya özel yaptigi açiklamada ciddi bir olumsuzlugun yasanmadigini söylerken, "Balikesir her zaman alarmda" dedi.

(Özel) 'Balikesir Her Zaman Alarmda'
Sehir içinde ana arterlerde kar yagisi dolayisi ile herhangi bir sorun yasanmazken, Balikesir Büyüksehir Belediyesi Baskani Yücel Yilmaz, "Biz zaten sehrimiz için hep alarmdayiz" seklinde ifade etti.

Baskan Yilmaz, "Evet kar berekettir, doganin kendini yenilemesidir. Beyaz örtüyle Balikesir’imiz çok uzun zamandir bu kadar güzel bir sekilde örtülmemisti. Tabii bunun da zahmeti var. Özellikle ulasimla ilgili ve birbiriyle entegrasyonuyla ilgili. Biz de belediyemiz kara yollarimiz, valiligimiz hep beraber bu yollarin daima açik kalmasi konusunda teyakkuz halindeyiz. Yirmi ilçemizden altisinda hariç hepsinde kar var. Dün gece bir Sindirgi’daydik. Sindirgi ilçemizde hiç kar yokken Bigadiç’e geldigimizde mahsur kaldik biz de bir tir kaymasindan dolayi. Eve oldukça geç ulasabildik. Ama ekiplerimiz, jandarma emniyet güçlerimiz, karayollarimiz valiligimiz, Bakom dedigimiz Balikesir acil afet koordinasyon merkezindeki tüm arkadaslarimiz yolda kalanlara yiyecek dagitmadan araçlari çekmesine veya misafir etmeye kadar tüm hazirliklarimizi yaptik. Kirsal mahallelerimizde yollarimiz kar denince hemen açiyoruz. Biliyorsunuz bundan önceki yaza çok endiseli girmistik barajlarimiz yüzde 50-60 civarinda dolulugu vardi. Yazin da buna uygun tedbirler alip kimse susuz kalmamasi, herhangi bir kuraklik yasanmamasi için bayagi tedbir almistik. Bu mart ayinin 10’unda yagan kar bizi oldukça mutlu etti. Cemre düstükten sonra karin yagmasi ayri bir insallah barajlarimiz, topraklarimiz suyla bulustu. Alarmlarin renkleri degisebilir. Biz zaten sehrimiz için hep alarmdayiz. Yani Vali Bey’le emniyet güçlerimizle, karayollarimizla hep iletisim halindeyiz. Su anda ne problem çikarsa müdahale edilecek. Biz Istanbul gibi nüfusu çok yogun degil ama Istanbul’un üç kati büyüklükte bir sehiriz. Yani orada belki bir olumsuzluktan binlerce, yüz binlerce etkileniyor. Ama biz ayni çabayi on bes kisi için, yolda kalan üç kamyon üç araç için sarf etmeye hazir bir sekilde bekliyoruz. O nedenden dolayi sartlarimiz biraz farkli. Yüzde 48’i orman olan bir sehirden bahsediyoruz. Dag yollari 5 bin kilometre kirsal mahallesi ve üç ana büyük sehrin ana arterinden bahsediyoruz. Su anda basimiza gelmis hiçbir kaza yok. Allah’in izniyle bu zorlu süreci vatandasimizin bilinçli davranislariyla kolay atlatacagiz" dedi.

Kaynak: İHA