Kirgizistan'da Erdogan'a 'Yilin Adami' Ödülü

Kirgizistan’da farkli sektörlerden lider kadinlarin kurdugu Alatoo Ayimdari Dernegi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i “Yilin Adami 2021” ödülüne layik gördü.

Kirgizistan'da Erdogan'a 'Yilin Adami' Ödülü
Kirgizistan’da farkli sektörden kadinlarin bir araya gelerek kurduklari Alatoo Ayimdari Dernegi Baskani Cipargul Bargibayeva, Ulusal Haber Ajansi “Kabar”da düzenledigi basin toplantisinda, Kirgizistan’i destekleyen yabanci ülke liderlerine “yilin adami” ödülü verdiklerini açikladi.

Bargibayeva, dernek jürilerinin bilge lider, bilge siyasetçi ve modern yönetici nitelikleri temelinde Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i “Yilin Adami 2021” seçtiklerini aktararak, Erdogan’in yürüttügü politika ve çalismalariyla kendisinin bilge lider oldugunu ispatladigini söyledi.



Bargibayeva, “Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye ile Kirgizistan arasindaki dostlugu iki kardes halklarin yararina güçlendirmede bilge siyasetçi olarak köprü olarak hizmet etti. Erdogan, ayrica Türkiye’deki zor ekonomik durumu atlatarak modern bir yönetici oldugunu kanitladi” ifadelerini kullandi.

Kadinlar Dernegi, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’i “yilin adami”, 2017 yilinda Ingiltere kraliçesi 2. Elizabeth’i “yüzyilin en iyi hanimi”, 2019’da ise Özbekistan Cumhurbaskani Sevket Mirziyoyev’i “yilin adami” seçmisti.
Kaynak: İHA