Kiev'e Ilerleyen Rus Konvoyu Dagilarak Farkli Noktalarda Konuslandi

ABD merkezli uydu görüntüleme sirketi MAXAR, Ukrayna’nin baskenti Kiev yakinlarindaki büyük Rus askeri konvoyunun büyük ölçüde dagildigini ve farkli noktalarda yeniden konuslandirildigini gösteren yeni fotograflar paylasti.

Kiev'e Ilerleyen Rus Konvoyu Dagilarak Farkli Noktalarda Konuslandi
ABD merkezli uydu görüntüleme sirketi Maxar’in yayinladigi fotograflara göre Ukrayna’nin baskenti Kiev yakinlarinda bulunan 64 kilometre uzunluktaki Rus askeri konvoyu büyük ölçüde dagildi ve farkli noktalarda yeniden konuslandi. Konvoy en son Kiev’in kuzeybatisindaki Antonov Havalimani yakinlarinda görülürken, bunun Kiev’e dogru yeni bir hamlenin isareti olabilecegi belirtildi. Konvoyun bölümlerinin havalimani yakinlarindaki çevre kasabalarda konuslandigi ifade edildi. Çekilen fotograflarda Kiev’in kuzeybatisindaki Berestyanka’daki bir yol boyunca ikmal kamyonlari ve roketatarlar oldugu görüldü.

Bazilarinin ise Antonov Havaalani yakinlarindaki Ozera’da bir kavsaktan geçtigi objektife yansidi. Konvoyun farkli bir bölümünün ise Lubyanka’da oldugu, ormanlara ve agaçlik alanlara konumlandigi belirtildi.

Baskent Kiev’e ilerleyen Rus konvoyunun farkli noktalarda konuslanmasi, Ukrayna’daki Rus kuvvetlerinin ülkenin farkli bölgelerinde yeni hedeflere (Lutsk, Ivano-Frankivsk, Dnipro) saldiri gerçeklestirmesinin ardindan geldi.
Kaynak: İHA