Istiklal Marsi 101 Yasinda

Sivas Ticaret ve Sanayi Odasi (STSO) Baskani Mustafa Eken, Istiklal Marsi’nin kabulünün 101. yildönümü nedeniyle açiklamalarda bulundu.

Istiklal Marsi 101 Yasinda
Baskan Eken, “Bundan tam 101 yil önce Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan ’Milli Mars’ olarak kabul edilmis ve milletimiz tarafindan büyük bir takdir ve sevgiyle kabul görmüstür. Vatan sevdalisi Milli Sairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafindan dönemi yansitan ve halkin hislerine tercüman olan, Milletimizin, Istiklal Harbinde kahraman ordumuzla birlikte gösterdigi kutlu direnisin ruhu, Istiklal Marsimiz ölümsüz bir hal almis ve ardinda biraktigi 101 yil içinde heyecanindan hiçbir sey kaybetmemistir’’ dedi.

“Tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum”

Baskan Mustafa Eken, “ Milli Mücadelenin ölümsüz isimlerinden olan Mehmet Akif Ersoy, bu asil marsi kahraman ordumuza armagan ederek yüce gönüllülügünü bir kez daha göstermistir. Böylece bir milletin yeniden dirilis ve kendine gelis marsini tarihe mal eden Milli Sairimiz; ‘Allah bu millete bir daha Istiklal Marsi yazdirmasin’ duasinda bulunmustur. Bu duygu ve düsünceler içerisinde 12 Mart Istiklâl Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle Milli Sairimiz basta olmak üzere Istiklâl Harbi’nin tüm kahramanlari ile geçmiste ve bugünde verdigimiz tüm sehitlerimizi rahmet ve minnetle aniyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA