Gelecege Nefes Ol Projesi Hayata Geçiriliyor

Türkiye ile Ürdün is birligiyle gerçeklestirilen “Gelecege Nefes Ol Projesi”, Bodrum Belediyesi’nin katkilariyla Bodrum Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’ne bagli dört okulun katilimiyla bir dizi etkinlik düzenlenerek hayata geçiriliyor.

Gelecege Nefes Ol Projesi Hayata Geçiriliyor


Bodrum Belediyesi, her zaman büyük önem vererek destekledigi geri dönüsüm, iklim degisikligi ve küresel isinma konularinda farkindaligi artirma projelerine, Gelecege Nefes Ol Projesini de ekledi.

Karbon ayak izini azaltmayi, iklim degisikligi ve küresel isinmaya karsi farkindalik saglamayi; yeniden kullanma ve geri dönüsüm degerlerine sahip olmayi hedefleyen “Gelecege Nefes Ol Projesi” ögretmen, ögrenci ve ebeveynler ile okullar ve yerel yetkililer arasindaki is birligini de güçlendirmeyi amaçliyor.

Bodrum Ilçe Milli Egitim Müdürlügü öncülügünde gerçeklestirilen projenin finalinde, Bodrum’dan Atatürk Ilkokulu, Umurça Ilkokulu, Dr. Hüseyin Mümtaz Ataman Ilkokulu, Güler Mustafa Kizilagaç Ilkokulu, Bodrum Bilim Sanat Merkezi, Istanbul’dan Recaizade Ekrem Ilkokulu; Fethiye’den Yusuf Izzet Gökçe Ilkokulu; Denizli Çine’den Hüseyin Özcan Ilkokulu ve Ürdün Aghwar’dan Khawle Bint Alazwar Primary School katildi.



Geçtigimiz günlerde, projeye katilan okullar arasinda Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü’nün destekleriyle “Mavi Kapak Toplama Yarismasi” düzenlendi.

Ögrencilerin biriktirdigi mavi kapaklarin okullardan toplanmasi sirasinda ögrenci ve ögretmenlere Bodrum Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü teknik personeli tarafindan Bodrum’da uygulanan atik yönetimi, atiklarin çevreye zararlari ve geri dönüsümün önemi hakkinda bilgiler verildi.

Gelecege Nefes Ol Projesi’nde dereceye giren okullarin ödüllerini alacagi törenin önümüzdeki günlerde yapilacagi belirtildi.
Kaynak: İHA