Fatsa Belediyesi Medya Akademisi Kayitlari Basladi

Gençlerin kisisel gelisimlerine katki saglayacak, yeni nesil iletisimcileri yetistirmek, onlara tam ve yari zamanli is imkani sunmak amaciyla açilan ‘Fatsa Medya Akademisi’ne basvurular basladi.

Fatsa Belediyesi Medya Akademisi Kayitlari Basladi
Fatsa Medya Akademisi’nde; sosyal medya uygulamalari, dijital medya içerikleri, yeni medya dili diksiyon egitimi, program sunuculugu ve spikerlik, temel tasarim yöntemleri, medya-grafik tasarim, video ve fotograf çekim teknikleri, sosyal medya egitimi, SEO egitimi, metin yazarligi, televizyon haberciligi vb. konular üzerine katilimcilara kurslar verilecek.

18-35 yas arasi herkes müracaat edebilecek

7 gün sürecek Fatsa Medya Akademisi egitimlerine 18-35 yas grubundaki herkes müracaat edebilecek. Basvuru formu degerlendirilerek ön elemeyi geçenlerle 16-19 Mart 2022 günlerinde online mülakat yapilarak katilimcilar seçilecek. Egitimler 21-27 Mart tarihlerinde 10.00-18.00 saatleri arasinda gerçeklesecek. Katilim sertifikasi verilecek Fatsa Medya Akademisi’nde basarili olanlar ödüllendirilecek. Egitim sonrasi her katilimci bitirme projesi hazirlayacak. Bu projelerde basarili olanlara tam zamanli/yari zamanli is imkani saglanacak.

“Fatsa Medya Akademisi gençlere yeni nesil medyada is firsati sunacak”

Medyada yasanan degisime, sosyal medyadaki gelismelere, teknoloji kullanimini etkinlestirmeye yönelik teorik ve uygulamali egitimlerin verilecegi Fatsa Medya Akademisi ile bilgi veren Fatsa Belediye Baskani Ibrahim Etem Kibar, “Medya sektörüne yönelmeyi düsünen gençler için sektöre dair bilgi almalari ve alaninda isinin ehli kisilerle bir araya gelerek tecrübe paylasimi yapmalari amaciyla Fatsa Medya Akademisi’ni hayata geçirdik. Teknoloji çagi ile medya ve sosyal medya daha çok önem kazandi. Genç nesil de özellikle sosyal medyaya yöneldi. Bu alanlarda ülkemizde uzmanlar yetisiyor. Bizde isinin ehli kisileri Fatsa’miza getirerek gençlere bir haftalik yogunlastirilmis medya egitimi verme karari aldik. Sehrimizde Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nün olmasinin avantaji ile gençlerimizin bu imkandan faydalanmalarini istiyoruz. Akademiye katilmaya hak kazanan gençlerimiz, ödül ve sertifika haricinde basari durumuna göre istihdam sansi da yakalayacak” dedi.

Basvurular, 09-18 Mart 2022 tarihleri arasinda Fatsa Belediyesi’nin web sitesi üzerinden yapilabilecek.
Kaynak: İHA