Eskisehir'de Yer Yer Kar Yagisi Etkili Olmaya Basladi

Eskisehir kent merkezinde beklenen kar yagisi zaman zaman etkisini arttirarak kendisini gösterirken, hava durumunda kisa süreli degisimler yasaniyor.

Eskisehir'de Yer Yer Kar Yagisi Etkili Olmaya Basladi
Ülke genelinde dondurucu soguk hava etkisini gösterirken birçok sehir kar yagisina teslim oldu. Eskisehir’de kar yagisi beklenen iller arasindaydi. Beklenen kar yagisi sehir merkezinde ögle saatlerinden itibaren yer yer etkisini gösteriyor. Zaman zaman etkisini arttiran kar yagisi hayati olumsuz etkilemese de soguk hava vatandasi oldukça zorluyor. Kisa süreler halinde etkili olan kar yagisinin ardindan, bulutlarin dagilip günesin yüzünü göstermesi vatandasi sasirtiyor. Eskisehir’de ilerleyen saatlerde kar yagisinin etkili olmasi bekleniyor.

Soguklar etkisini bir süre daha sürdürecek

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlügü, Eskisehir’de 12 Mart Cumartesi günü hava durumunun hafif kar yagisli, en düsük hava sicakliginin ise sifirin altinda 7, en yüksek ise sifirin altinda 2 olacagi tahmininde bulundu. Meteorolojinin tahminlerine göre, sonraki günlerde kar yagisi yerini sisli havaya birakacak. Gelecek 5 günlük tahminde en düsük hava sicakliginin sifirin altinda 8, en yüksek ise 7 derece olmasi bekleniyor.
Kaynak: İHA