Esini Öldürüp Oglunu Biçaklayan Sanik, 'Çocuklarim Annesiz Kaldi' Dedi

Antalya’da esini öldüren, oglunu yaralayan sanigin yargilanmasina baslandi. Durusmada oglunun ismiyle hitap ettigi sanik Mustafa Yildiz’in savunmasinda, ‘Çocuklarim annesiz kaldi’ demesi dikkat çekti.

Esini Öldürüp Oglunu Biçaklayan Sanik, 'Çocuklarim Annesiz Kaldi' Dedi
8 Mart 2021 Dünya Kadinlar Günü’nde biçakla esinin ölümüne, oglunun ise yaralanmasina sebep olan Mustafa Yildiz’in yargilanmasina baslandi. Manavgat 2’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde yapilan ilk durusmaya tutuklu sanik Mustafa Yildiz Alanya Cezaevi’nden, üniversite ögrenimi gören oglu sikayetçi Furkan Yildiz da Zonguldak Agir Ceza Mahkemesi’nden Görüntü ve Ses Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, taraflarin avukatlari ve yakinlariyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati salonda hazir bulundu. Olayla ilgili Manavgat Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan ve 2’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde kabul edilen iddianamede, süpheli Mustafa Yildiz’in, esi Hatice Yildiz’i kasten öldürme, oglu Furkan Yildiz’i kasten öldürmeye tesebbüs suçlarindan agirlastirilmis ömür boyu hapis cezasiyla cezalandirilmasi talep edildi.

Mahkemede ifadesinde sanik Mustafa Yildiz, esiyle 2015 yilindan itibaren sürekli tartistiklarini beyan etti. Son tartismalarinin kizlarinin dogum gününe oldugunu, pandemi nedeniyle çalisamadigini bu nedenle pasta alamadigini söyleyen sanik Yildiz, esinin kendisine hakaretlerde bulundugunu söyledi.



Çok pisman oldugunu, çocuklarinin annesiz kaldigini belirten Yildiz, “Esimi çocuklarimla birlikte o gün Diyarbakir’a gönderdim. Bosanacagimizi söylemek için hem kendi hem de esimin ailesiyle konustum. Her iki taraf da buna karsi çikti. Esim ve çocuklarim Diyarbakir’dayken telefonuma esimin Gündogdu’daki arsayi baldizimin üzerine geçirdigine dair iki mesaj geldi. Daha sonra esim ve çocuklarim Manavgat’a geldi. Gelir gelmez, uzaklastirma almislar, evin kilidini degistirmisler, ben eve giremedim. Polis beni arayinca evden uzaklastirma kararini ögrendim. Denizli’de yasayan halalarimi ‘aramizi düzeltsin’ diye çagirdim. Olay günü halalarim esimle görüstü. Sonra beni eve çagirdilar. Gittigimde tartismaya basladik. Bu sirada esim ve kizim balkona kaçti. Furkan arkadaydi. Balkon kapisini kapattilar. Kapinin cami kirildi ben de kapiyi açtim. Nasil oldugunu bilmiyorum elimde bir biçak vardi, 2 defa salladim. Sonra Furkan da kavgaya karisti. Bu sirada nasilsa o da yaralanmis. Onun nasil yaralandigini bilmiyorum. Çocuklarim annesiz, kimsesiz kaldi. Ben de burada intihar etmek istedim ama beceremedim. Benim niyetim öldürmek degildi. Hakli bile olsam buna gerek yoktu” dedi.



Babasina ismiyle hitap etti

Babasi Mustafa Yildiz’a ismiyle hitap eden Furkan Yildiz, babasinin annesini ve kendilerini sürekli olarak ölümle tehdit ettigini söyledi.

Babasinin, annesinin telefonuna sürekli ölüm tehdidi içerikli mesajlar attigini ileri süren Furkan Yildiz, “2015 yilindan bu tarafa sürekli tartismaya basladilar. Kiz kardesimin dogum gününde ‘pasta alacak param yoktu’ demesine ragmen tartismanin ardindan ayni gün bize 2 bin lira vererek Diyarbakir’a teyzemizin yanina gönderdi. Diyarbakir’dayken annemin telefonuna sürekli ölüm tehdidi içerikli mesajlar gönderdi. Biz Manavgat’a geldigimizde korkuyorduk. Çünkü bizi öldürecegini söylüyordu. Annem de karakola giderek sikayet etti ve uzaklastirma karari aldirdi” ifadelerini kullandi.

“Olay günü halam annemi ‘yuvaniz dagilmasin’ diyerek görüsmeye ikna etti”

Olay günü babasinin halalarinin eve geldigini ve annesinin ‘yuvaniz dagilmasin’ diye ikna ettiklerini, annesinin de bir defa daha görüsmeye razi oldugunu anlatan Furkan Yildiz, sunlari kaydetti: “Mustafa kapidan içeri ayakkabilariyla girerek anneme, ‘Sen kimsin ki beni sikayet ediyorsun. Senin devletin mi seni benden koruyacak, kurtaracak, gelsin kurtarsin’ diye bagirmaya basladi.

Bunun üzerine kardesim A. telefonla polisi aradigini gören halalarindan biri, ‘bunlar babalarini silmis’ dedi.

Mustafa, anneme hem Türkçe hem Kürtçe küfür ederek saldirdi. Annem ve biz balkona çiktik. Ben balkon kapisini kilitledim. Camini kirarak kapiyi açti, anneme saldirdi, biçakladi. Sonra ben içeri girerken düstüm, o zaman biçaklandigimi anladim. Ayaga kalktim, annem kanlar içindeydi. Sonra bayilmisim, gözümü 4 gün sonra hastanede açtim. Mustafa benim babamdir, ben o güne kadar hiç onun biçak tasidigini görmedim. Bunu planlayarak eve gelmis. Sikayetçiyim.”

Tanik ifadelerinin ardindan durusma dosyadaki eksiklerin giderilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Olayin geçmisi

Manavgat’ta esinin hakkinda uzaklastirma karari aldirdigi Mustafa Yildiz (44), Denizli’de yasayan halalarini esiyle kendisini baristirmalari için Manavgat’a çagirdi. Selale Mahallesi’ndeki eve gelen halalar önce Hatice Yildiz (44) ile görüstü, ardindan Mustafa Yildiz’i eve çagirdi. Eve gelen Mustafa Yildiz, Hatice Yildiz’a ‘Beni niye sikayet ettin, seni öldürürüm’ demesi üzerine tartisma çikti. Tartismanin kavgaya dönüsmesi üzerine Hatice Yildiz çocuklari Furkan Yildiz (20) ve A. Yildiz’la (15) birlikte balkona kaçarak kapiyi kilitledi. Balkon kapisinin camini kirarak kapiyi açan Mustafa Yildiz esi Hatice Yildiz’i karnindan ve gögsünden, oglu Furkan Yildiz’i da sirtindan biçakla agir yaraladi. Arbedede çiftin kizi A. Yildiz’in (15) elinin de kirilan kapinin cami kesti. Hatice Yildiz ve Furkan Yildiz olay yerine gelen saglik ekipleri tarafindan Manavgat Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Saglik durumlari ciddi olan anne ve oglu ameliyat edildi.

Olay günü Mustafa Yildiz ise kendi araciyla polis merkezine giderek teslim oldu. Polis merkezindeki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen Mustafa Yildiz, çikarildigi Sulh Ceza Hakimligince ’üstsoy veya altsoydan birine ya da es veya kardese karsi kasten öldürmeye tesebbüs’ suçundan tutuklandi.

Hastanede ifadesi alinan Hatice Yildiz esinden davaci oldugunu söyledi.

Manavgat Devlet Hastanesi’nden 15 Mart’ta taburcu edilen ve tedavisine evde devam edilen Hatice Yildiz, 20 Mart günü saat 23.00 siralarinda fenalasti. Yakinlari tarafindan çagrilan saglik ekipleri tarafindan Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldirilan Hatice Yildiz, doktorlarin tüm çabasina karsin kurtarilamadi.
Kaynak: İHA