Diyarbakir'da 280 Çocuk Ilk Defa Sinemayla Tanisti

Diyarbakir’in Sur Kaymakamligi ve Belediyesinin baslattigi ve ilçede 3 bin çocugun sinema ile bulusturulmasinin amaçlandigi çalisma ile bugün 280 çocuk ilk defa sinema ile tanisti.

Diyarbakir'da 280 Çocuk Ilk Defa Sinemayla Tanisti
Merkez Sur Kaymakamligi ve Belediyesi ortak çalismasi sonucu ögrenciler, sinemayla bulusturuldu. Ögrencilerle birlikte "Malazgirt 1071" filmini izleyen Sur Ilçe Kaymakami ve Belediye Baskani Vekili Abdullah Çiftçi, hedeflerinin çocuklari sinema ve tiyatro gibi sanatsal etkinliklerin yani sira sporla da bulusturmak oldugunu söyledi.



Ögrencilerin "Malazgirt 1071" filmine getirilmesi noktasinda bir çalisma içerisinde olduklarini aktaran Çiftçi, "Sur’da daha sinemaya hiç gitmemis gençlerimizi, çocuklarimizi sinemayla bulusturuyoruz. Bu film sayesinde tarihi, manevi ve kültürel degerlerimizi çocuklarimizla bulusturmus olacagiz. Daha önce yaklasik 9 bin ögrencimizi tiyatroyla bulusturmustuk. Hedefimiz Sur’daki bütün çocuklarin sinemayla, tiyatroyla bulusmasi noktasinda gayret içerisinde olmak ve önemli bir mesafeye geldik" dedi.

Yapacaklari açik hava seyyar sinemayla bütün çocuklara dokunmus olacaklarini ifade eden Çiftçi, "Bu hizmeti ayaklarina getirmis olacagiz. Bugün de burada yaklasik 280 ögrencimiz sinemayla bulustu. Bu etkinligimiz 10 gün boyunca devam edecek ve Sur’daki ekonomik sikinti içerisinde olan ve daha önce sinemayla bulusmamis olan bütün çocuklarimizi bu vesilelerle sinemayla, tiyatroyla bulusturmus olacagiz. Bu ve benzeri etkinliklerle Sur’un gençleri güzel etkinliklerle anilmaya devam edecek” seklinde konustu.

Kaymakam Çiftçi, ögrencilere patlamis misir dagitip birlikte sinema izledi.

Ögrenciler filmi Karavil Grup ve Ceylan Grup ortakliginda hayata geçen kiralama ve yönetimi ENS Danismanlik tarafindan yapilan Güneydogu Anadolu Bölgesi’nin en büyük alisveris merkezi Ceylan Karavil Park AVM’de izledi.
Kaynak: İHA