AK Parti Besiktas Ilçe Baskanligi'ndan IBB'ye 'Kesilen Çinar Agaçlari' Tepkisi

AK Parti Besiktas Ilçe Baskani M. Yildirim Turan, Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin Çiragan Caddesi üzerinde bulunan 112 agaci kesmesine tepki göstererek, “CHP zihniyetinde yapmak yok, yikmak var. Yasatmak yok, yok etmek var” dedi.

AK Parti Besiktas Ilçe Baskanligi'ndan IBB'ye 'Kesilen Çinar Agaçlari' Tepkisi
AK Parti Besiktas Ilçe Baskani M. Yildirim Turan ve ilçe baskanligi üyeleri Besiktas Çiragan Caddesi’nde bir araya gelerek IBB’nin Çiragan Caddesi üzerindeki 112 agaci kesmesini protesto etti. Burada bir basin açiklamasi yapan AK Parti Besiktas Ilçe Baskani M. Yildirim Turan “Besiktas Çiragan caddemizde bulunan ve korunmaya deger nitelikteki asirlik, tarihi 112 çinar agacimiz CHP’li IBB yönetimi tarafindan kesilmistir. IBB yönetimi; kamuoyuna hiçbir bilgilendirme yapmadan Besiktas ve Istanbullu komsularimizin hatiralarinda yer etmis olan bu tarihi agaçlarin kanser olmalarindan dolayi kesildigi açiklamasi yapmistir. Önceki dönem IBB yöneticilerinden aldigimiz bilgilere göre, bu agaçlarin hastaligi biliniyordu ve tedavi ediliyordu. Alaninda uzman personellerin gözetiminde asirlik çinar agaçlarimizin hayata tutunmasi için hassasiyetle çalisiliyordu. Ancak görünen o ki reklam ve sov için bol keseden para harcamaktan çekinmeyen CHP’li IBB yönetimi, tarihi çinar agaçlarinin bakim ve tedavi maliyetinden kurtulmak için çareyi kökünden kesmekte ve üzerlerini de betonla kapatmakta bulmus” dedi.



“Muhalefetin agaç kesimine bakisi; biz kesersek ’hasta agaçlardi’ , baskasi keserse ’doga katliami’dir”

Konusmasinin devaminda IBB’ye tepkisini dile getiren Turan, “Imparatorluklara, nice medeniyetlere ev sahipligi yapan Istanbul’umuzun Fatih, Üsküdar, Besiktas gibi kadim semtlerinde uzun yillardir bakim ve tedavisi yapilan daha çok sayida çinar agaci var. Diger asirlik çinar agaçlarinin akibeti de Besiktas’ta katledilen çinar agaçlarimizin sonu gibi mi olacaktir? Yol kenarindaki dikey bahçeleri söküp atmakla baslayan yesil katliaminiz, daha kaç bitki ve agaci kurutacaktir? Bu gidisle, 2024’te ardinizda ’yapraklari sizi çilginlar gibi alkislayacak’ tek bir agaç dahi birakmadan gideceksiniz. Muhalefetin agaç kesimine bakisi biz kesersek ’hasta agaçlardi’ , baskasi keserse ’doga katliami’dir. Iki agaç yeri degisti diye ortaligi ayaga kaldiran zihniyetin bu hususta hiçbir tepki vermemesi ayrica düsündürücüdür. Son olarak Besiktas’ta IBB’nin yapmis oldugu çalismalari bilginize sunmak isterim. Dolmabahçe-Levazim tünelini durdurmak ve doldurmak, Barbaros meydaninda üst geçidi yikmak, Çiragan’daki tarihi çinar agaçlarini kesmek. Rica ediyoruz bir daha çalisma yapmayin, elinizi nereye atsaniz yok ediyorsunuz. Her zaman söyledigimiz gibi CHP zihniyetinde yapmak yok, yikmak var.

Yasatmak yok, yok etmek var. Burada gerçeklesen vahim olayin aslinda algiyla yönetilen ve Istanbul Büyüksehir Baskaninin reklam panolarini yerlestirmek için mi kesildigini merak ediyoruz. Bu konularin israrla takipçisi olacagimizi kiymetli kamuoyuna bildiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA