Cumhurbaskani Erdogan, ABD Baskani Biden Ile Rusya-Ukrayna Krizini Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve ABD Baskani Joe Biden gerçeklestirdikleri telefon görüsmesinde Rusya-Ukrayna krizini ve ikili iliskileri ele aldi.

Cumhurbaskani Erdogan, ABD Baskani Biden Ile Rusya-Ukrayna Krizini Görüstü
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve ABD Baskani Joe Biden, gerçeklestirdikleri telefon görüsmesinde Rusya-Ukrayna krizini ele aldi. Beyaz Saray tarafindan yapilan yazili açiklamada, “Baskan Biden, bugün Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile telefon görüsmesi yapti. Liderler, Rusya’nin sebepsiz ve haksiz yere Ukrayna’yi isgali konusundaki ortak endiselerini tartisti. Ukrayna hükümetine ve halkina verdikleri güçlü destegi bir kez daha teyit ettiler” denildi.

Liderlerin, Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarinin derhal durdurulmasi gerektigini vurguladiklari ifade edilen açiklamada, liderlerin söz konusu krize yönelik koordineli uluslararasi tepkiyi memnuniyetle karsiladiklari aktarildi.

Açiklamada ayrica, “Baskan Biden, Türkiye’nin ihtilaf konusunda diplomatik bir çözümü destekleme çabalarinin yani sira Türkiye’nin baris ve istikrarin gelistirilmesine yardimci olan bölge liderleriyle son zamanlardaki iliskilerinden duydugu memnuniyeti dile getirdi. Liderler ayrica, ikili iliskileri güçlendirme firsatlarini da görüstü” denildi.
Kaynak: İHA