Milli Savunma Bakani Akar, Kirgizistan Savunma Bakani Bekbolotov Ile Görüstü

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar ve Kirgizistan Savunma Bakani Tümgeneral Baktibek Bekbolotov tarafindan Türkiye ve Kirgizistan arasinda Askeri ve Askeri Teknik Isbirligine Yönelik Yol Haritasi imzalandi.

Milli Savunma Bakani Akar, Kirgizistan Savunma Bakani Bekbolotov Ile Görüstü
Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, resmi davetlisi olarak Türkiye’ye gelen Kirgizistan Savunma Bakani Tümgeneral Baktibek Bekbolotov’u Milli Savunma Bakanliginda askeri törenle karsiladi. Tören mangasini selamlamasinin ardindan Seref Defteri’ni imzalayan Bekbolotov ile Bakan Akar önce bas basa görüstü, ardindan heyetler arasi görüsmelere baskanlik etti. Türkiye ve Kirgizistan arasindaki Askeri ve Askeri Teknik Isbirligine Iliskin Faaliyetlere Yönelik Yol Haritasi’na imza atan Bakan Akar ve Bekbolotov, daha sonra ortak basin toplantisi düzenledi.

"Degerli kardesim Baktibek" diye hitap ettigi Kirgiz mevkidasini Milli Savunma Bakanliginda agirlamaktan duydugu memnuniyeti ifade ederek sözlerine baslayan Akar, "Son derece samimi, yapici, kapsamli ve faydali bir görüsme gerçeklestirdik. Görüsmelerde ikili iliskilerimizi ve bölgesel konulari ayrintili bir sekilde görüsme firsati bulduk" diye konustu.



“Kirgizistan’in istikrari, güvenligi hem bizim hem de bölge için çok önemli”

Türkiye ve Kirgizistan arasindaki ortak degerlere, kültüre ve geçmise dikkat çeken Akar, sunlari söyledi:

“Kirgizistan’in istikrari, güvenligi hem bizim hem de bölge için çok önemli. Iliskilerimiz kardeslik temelinde hizla, kapsamli ve istikrarli sekilde gelismektedir. Daha öncekilere ilaveten geçen haziran ayinda Cumhurbaskanimiz ile Kirgizistan Cumhurbaskani Sadir Caparov’un ortaya koyduklari Yüksek Düzeyi Stratejik Isbirligi Konseyi Çerçevesi’nde savunma ve güvenlik konularina yönelik çalismalari bugün yol haritasini imzalayarak somut hale getirdik. Türkiye ve Kirgizistan silahli kuvvetlerinin sahip oldugu bilgi ve tecrübeleri paylasmak suretiyle ikili ve askeri iliskilerimizi daha kapsamli hale getirme ve gelistirme imkanina sahibiz. Teknik ve danismanlik konularinda bize ne düserse kardeslerimizle bunlari paylasmaya haziriz."

Akar, Kirgizistan Silahli Kuvvetlerinin yüksek teknolojiye sahip savunma sanayii tarafindan desteklenmesine yönelik de katki vermeye hazir olduklarini belirterek, iki ülke arasinda savunma sanayii alaninda is birliginin gelistirilmesinin önemine vurgu yapti. FETÖ ile mücadeleye de deginen Akar, "Bakan’a, degerli kardesime de ifade ettik, gerekli girisimlerde bulunmak suretiyle gerekli tedbirleri alacaklar" ifadelerini kullandi.

"Iliskilerimizin geliserek devam etmesini temenni ediyorum"

Kirgizistan Savunma Bakani Tümgeneral Baktibek Bekbolotov ise kendine ve heyetine gösterilen misafirperverlikten duydugu memnuniyeti dile getirerek konusmasina basladi.

Bakan Akar ile iki ülke arasinda 5 senelik stratejik plana yönelik savunma ve güvenlik konularindaki yol haritasina imza attiklarini ifade eden Bekbolotov, "Görüsmelerimiz sirasinda uluslararasi askeri ve siyasi durumu da genis sekilde degerlendirme firsati bulduk" cümlelerine yer verdi. Iki ülke arasindaki savunma ve güvenlik alanlarindaki is birligini daha da gelistirme konusunda mutabik kaldiklarini aktaran Bekbolotov son olarak, "Türk Silahli Kuvvetlerine basarilar diliyor, iliskilerimizin geliserek devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Kaynak: İHA