ETÜ Ögrencisi Iklim Surasinda Elçi Olarak Görev Aldi

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi öncülügünde düzenlenen Iklim Surasi, Bakan Murat Kurum koordinatörlügündeki 81 ildeki her üniversiteden seçilen 209 iklim elçisinin katilimiyla gerçeklestirildi.

ETÜ Ögrencisi Iklim Surasinda Elçi Olarak Görev Aldi
Konya Selçuklu Kongre Merkezinde Yesil Dönüsüm anlayisini ortaya koymak ve Iklim Degisikligi Gençlik Bildirisi hazirlamak amaciyla Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi öncülügünde düzenlenen Iklim Surasina Bakan Murat Kurum ve ETÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik 3. Sinif ögrencisi Meryem Payveren’in de aralarinda yer aldigi 209 iklim elçisinin yani sira Birlesmis Milletler, UNICEF, Doga Koruma Merkezi, Ulusal Ajans ve çok sayida kurum ve kurulusun temsilcisi katildi.

Programin açilis konusmasini yapan Bakan Kurum, gençlere iklim degisikligi ile mücadeleye verdikleri önemden dolayi tesekkür ederek: “Gençlerimizde gelecekle ilgili beklentiler var. 10 bin üniversite ögrencimizle yapilan arastirmada yüzde 56’si felaketlerin olacagini öngörüyor ama hepsinin ümitleri var. Iklim degisikligi ile mücadelede gençler ön safta yer almak istiyorlar. Üniversitelerimizden gelen piril piril iklim elçileri bu isin öncülügünü yapacaklar. Gençlerimizin, bakan yardimcilarimizdan, belediye baskanlarimizdan bu görevi daha iyi yürüteceklerine eminim. 209 iklim elçisi, ben de 210’uncu abileri olarak, insallah iklim degisikligi ile mücadelenin öncülügünü hep birlikte yapacagiz. El birligi ile Türkiye’mize, ülkemize sahip çikacagiz." dedi.

Iklim elçilerinin bu isin bir parçasi olacagina dair söz veren Bakan Kurum: “Bu isi önde götüren, bizi yönlendiren, bizi destekleyen kisiler sizler olacaksiniz. Üniversitenizi bitirseniz dahi arkadaslariniz sizden aldigi bayragi yukari tasimak için çalisacaklar. El birligi içerisinde memleketimize sahip çikacagiz. Burada yapacaginiz çalismalar sizi is hayatinizda öne çikaracak" diye konustu.

Gençlik Bildirisinin editörlügünü yapan ETÜ’lü Meryem Payveren, Bakan Kurum’a 13 baslik ve 51 sayfadan olusan bildiriye iliskin bir sunum gerçeklestirdi. Sunumda iklim degisikligine neden olan sorunlar ve çözüm önerileri ile bildiri sürecinin nasil hazirlandigini, bu süreçte iklim elçilerinin aldigi destegi ve karsilastiklari zorluklari anlatti. Iklim elçilerinin gelecek için elini tasin altina koymaya hazir oldugunu aktaran Meryem Payveren, süreci yakindan takip edeceklerini söyledi.



Iklim surasinda gençlik bildirisini sunan Meryem Payveren’i tebrik etmek üzere makaminda agirlayan Rektör Çakmak, “Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi öncülügünde yürütülen Iklim surasinda üstlendigin vazifeyi layikiyla yerine getirmen bizleri son derece memnun etti. Ülkemizin daha yasanabilir ve yesil bir gelecege sahip olmasinda gençlerimizin bu denli aktif rol almasi ve elini tasin altina koymasi gençlerimize firsat verildiginde neler yapabileceginin bir göstergesidir. Basta Bakanimiz Sayin Murat Kurum olmak üzere Iklim Surasinin düzenlenmesinde emegi geçen tüm iklim elçilerine ve sana tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA