Demirtas Açiklamasi 'Belediyemiz Zarara Ugratilmistir, Kimsenin Yaptigi Yanina Kar Kalmayacak'

Samsun’da, Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, belediye personelinin karistigi ‘hurda demir hirsizligi’na karisan kisilerin 24 bin TL’lik malzemeyi 4 bin 800 TL’ye satmak için baska bir hurdaciyla anlastigini belirterek, "Belediyemiz zarara ugratilmistir. Bu olayin takipçisiyiz. Kimsenin yaptigi yanina kar kalmayacak" dedi.

Demirtas Açiklamasi 'Belediyemiz Zarara Ugratilmistir, Kimsenin Yaptigi Yanina Kar Kalmayacak'
Toplam 6 gündem maddesinin görüsüldügü Ilkadim Belediye Meclisi Mart Ayi Toplantisi Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas baskanliginda meclis toplanti salonunda yapildi. Gündem maddelerinin ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardindan meclis üyelerinin sorularini cevaplayan Baskan Demirtas, kamuoyuna yansiyan konular hakkinda meclis üyelerini bilgilendirdi.

“24 bin TL’lik malzemeyi, 4 bin 800 TL’ye anlasmislar”

3 isçi ve 1 memurun gözaltina alindigi hirsizlik olayinin ardindan meclis üyelerinin konunun detayini ögrenmek istemesi üzerine cevap veren Baskan Necattin Demirtas, “Söz konusu demirler, belediyenin askeriyeden aldigi sundurma yapmak üzere santiyemize getirilen malzemelerdir. Üzülerek söylüyorum, orada çalisan elemanlarimiz tarafindan degeri de düsürülmek suretiyle belediyemiz zarara ugratilmistir. Bu konunun adli takibi yapiliyor, biz de konuyu takip ediyoruz. Her personel pozisyonu geregi gerekli cezaya çarptirilacak. Kimsenin yaptigi yanina kar kalmayacak. Sorusturma devam ediyor. 24 bin TL’lik malzemeyi, 4 bin 800 TL’ye anlasmislar. 5 ton 400 kilo civarinda bir hurdadan bahsediyoruz. Elimizde somut bilgiler var. Kamera kayitlari, araç takip sistemi kayitlari da var. ‘Bilmiyorum’ gibi bir durum söz konusu olmayacak. Gayet cesur bir sekilde nasil bu islere kalkisabiliyorlar anlamis degilim. Bu isi yapanlarin ‘gözü kararmis’ diye düsünüyorum. Yapilan isle karsiligini mukayese ettiginizde insanin kendisini ‘serefsiz’ addetmesi için 3-5 bin TL’ye tenezzül etmis olmasi gibi bir durum doguyor ortaya. Ayni zamanda çok üzücü bir durum. Ben çok üzüldüm” dedi.



“Kendini ‘danisman’ olarak lanse eden isçinin ilisigi kesildi”

Kendisini ‘baskan danismani’ olarak tanitan bir isçinin de belediye ile ilisiginin kesildigini ifade eden Baskan Demirtas, “Danisman olarak atama diye bir sey yok. Bu arkadaslar kendilerini öyle lanse ettigi için öyle adlandi. Bunlar normal belediyenin sirket elemanlari. Bir tanesi hakkinda bir duyum bize intikal etti. Duyuma müdahil olduk ve ilisigini kestik. Ilgilinin magduriyeti de söz konusu olmadi. Böylece meseleyi bizim açimizdan hallettik. Çok garip bir durum. Hiç alakasi olmayan bir iste ‘isi halledecegim’ mantigiyla yapilan bir is. Çok tuhaf yani kendi alaniyla ya da yapacagi isle baglantisi olmayan bir isti. Maalesef belediyede de sunu görüyoruz: Belediye baskaninin yanina 2 kere girip çiktigi zaman ’belediye baskaninin yag bal adami’ gibi mi algilaniyor nasil bir görüntü oluyor bilemiyorum. O adam bunu nüfuz olarak kullanarak bir sey yapmaya çalisiyor. Toplantilarda gerek müdürlerle gerek baskan yardimcilariyla görüstügümüzde belediye çalisanlarinin hiçbirinin hiçbir sekilde bilgi, belge ve kanun disi is yapmasina firsat verilmemesi noktasinda hassasiyetim var. Bunu her zaman dile getiriyorum. Zafiyetten istifade ederek bunu yapmaya çalismis. Bana göre bedelini ödedi.

Baskasi da olsa onlar da bedelini ödeyecek. Bizim burada kimseye eyvallahimiz yok. 67 yasindayim. Bugüne kadar seref ve haysiyetimize leke getirecek hiçbir isin yaninda da içinde de olmadim. Buna firsat veren kardesim dahi olsa ayni bedeli öder. Hiç fark etmez. Benim akrabam olmasi onun hirsizlik yapmasina sey degildir. Sadece belediye baskanligimdan dolayi degil, memuriyet hayatimda da beni taniyanlar bu noktadaki hassasiyetimi bilir” diye konustu.

Meclis gündeminde olan cenaze nakil ücreti, ücret tarifesi, 12 milyon TL’lik ek kredi talebi ve imar plani degisikliklerini içeren toplam 6 madde ilgili komisyonlara havale edildi.
Kaynak: İHA