Seymenlik Gelenegi Kizilcahamam'da Yasatilacak

Ankara Kulübü Dernegi Kizilcahamam Subesi, Kizilcahamam Belediyesi tarafindan Ek Hizmet Binasinda kendilerine tahsis edilecek yerde faaliyetlerine baslamak üzere çalismalarina hiz verdi.

Seymenlik Gelenegi Kizilcahamam'da Yasatilacak
Resmi kurulus islemlerini Ankara Valiligi Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürlügü’nce tamamlayan Ankara Kulübü Dernegi Kizilcahamam Subesi, Kizilcahamam Belediyesi tarafindan Ek Hizmet Binasinda kendilerine tahsis edilecek yerde faaliyetlerine baslamak üzere çalismalarina hiz verdi.

Yeni kurulan dernek ile ilgili açiklama yapan Ankara Kulübü Dernegi Kizilcahamam Subesi Kurucu Baskani Fatih Ertan, “Ankara Kulübü Dernegi, 1932 yilinda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Seymenlik Gelenegini ve 27 Aralik Ruhunu Yasatin” talimatiyla önce “Ankara Kulübü” adiyla kurulmus olup 1947 yilinda “Dernek” olarak tescil edilmis ve “Ankara Kulübü Dernegi” adini almistir. 1990 yilinda ise Bakanlar Kurulu Karari ile “Kamuya Yararli Dernek” olarak ilan edilmistir. Dernegimiz, Ankara Genel Merkezinde ve ilçe subelerinde kuruldugu günden bu yana “Seymenlik” gelenegi basta olmak üzere Ankara’mizin geleneksel ve tarihi degerlerinin yasatilmasi amaciyla faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu amaçla Dernek Genel Merkezimiz ve Subelerimizde gençlerimize “Seymenlik Kültürü” ve halk oyunlari egitimi verilmektedir” dedi.

Seymenlik Gelenegi ve 27 Aralik Ruhu ile yerel kimlige sahip çikacaklarini ifade eden Ertan, “Ankara Kulübü Seymenleri basta “27 Aralik 1919 Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelisinin yildönümü olmak üzere, ‘13 Ekim 1923 Ankara’nin Baskent Olusu’ ve ‘5 Ekim 1922 Atatürk’ün Ankara Hemsehrisi Olusu’ gibi Ankara’nin özel günlerinin yildönümlerindeki törenleri ve anma programlarini gerçeklestirirler. Ayrica tüm milli bayramlara, kamu yararina düzenlenen çok sayida faaliyete, anma günlerine ve kültürel etkinliklere katilim saglarlar. Ankara Kulübü Dernegi Kizilcahamam Subesi olarak bizler de Genel Merkezimizin hedefleri dogrultusunda ‘Seymenlik Gelenegi’ ve ‘27 Aralik Ruhu’ ile yerel kimligimize sahip çikarak tarihi ve kültürel degerlerimizi yasatma ve yeni nesillere aktarma gayesi ile Kizilcahamam’da çalismalarimiza hiz verip faaliyetlerimize kisa süre içerisinde baslayacagiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA