Beykoz'da Dere Tasti, Yol Sular Altinda Kaldi...Mahsur Kalan 3 Kisi Böyle Kurtarildi

Istanbul’da aksam saatlerinden itibaren yagan saganak yagis sonrasi Beykoz’da dere tasti. Tasan dere, çevresinde bulunan yolu sular altinda birakti. Derenin tastigi yolda kamyonet içerisinde mahsur kalan 3 kisi itfaiye ekipleri tarafindan kurtarildi.

Beykoz'da Dere Tasti, Yol Sular Altinda Kaldi...Mahsur Kalan 3 Kisi Böyle Kurtarildi


Istanbul’da etkili olan saganak yagmur sonrasi su baskinlari meydana geldi. Beykoz Göllü Mahallesi’nde akmakta olan Riva deresi yogun yagis sonrasi tasti. Mahallede bulunan bir evin camlarini takmaya gelen Binali Aldogan, Serdar Çariklioglu ve Alpay Demir saganak yagisin artmasi ve derenin tasmasiyla saat 01.30 siralarinda mahalleden çikmak istedi. Serdar Çariklioglu’nun kullandigi 34 EN 4721 plakali kamyonete binen 3 personel Dereboyu Yolu Sokak’ta aracin yolun kenarinda bulunan kanala düsmesi sonucu mahsur kaldi. Durumu itfaiye ekiplerine bildiren çalisanlar yaklasik 2 saat boyunca mahsur kaldiklari yerde itfaiye ekiplerini bekledi. Itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle mahsur kalan 3 kisi sular altinda kalan kamyonetten kurtarildi. Kurtarilan 3 kisinin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.

2 saat boyunca yardim beklediler

Beykoz’da bulunan Göllü Köyünde Riva deresinin saganak yagis sonrasi tasmasiyla birlikte mahallede bir evin camlarini takmaya gelen 3 çalisan tasan derenin sular altinda biraktigi yolda kamyonetleriyle birlikte mahsur kaldi. Mahsur kalan 3 kisi itfaiye ekiplerine haber vererek yaklasik 2 saat boyunca kurtarilmayi bekledi. Itfaiye ekiplerinin olay yerine gelmesiyle mahsur kalan kisiler kurtarildi.

“Yaklasik 2 saat mahsur kaldik”

Kamyonetiyle su taskini olan yolda mahsur kalan Serdar Çariklioglu, “Biz buradan geldigimizde su bu kadar degildi. Ancak dönüste suyun yükseldigini gördük. Sol tarafta bir çukur vardi ve çukura düstük ve orada kaldik, tabii devletimizden yardim istedik. Yaklasik 2 saat boyunca yardim bekledik. Yagmur yagiyordu ancak bu kadarda yükselecegini düsünmedik. Çok sükür yarali yok. Çok üsüdük, aracimiz pedallarina kadar su aldi, aracin içerisi komple su oldu suanda.” Dedi
Kaynak: İHA