Evde Ağız Gargarası Nasıl Hazırlanır? Evde Doğal Ağız Gargarası Nasıl Yapılır?

Gargara kullanımının uzun vadede zararlı olduğunu öğrenenler evde doğal yöntemleriyle sağlıklı bir gargara yapmak amacıyla araştırmalara başladı. Bu nedenle evde gargara nasıl yapılır sorusu merak ediliyor. Peki, evde gargara nasıl yapılır? Evde doğal gargara nasıl hazırlanır? Marketteki gargaralar zararlı mı? İşte merak edilenler...

Evde Ağız Gargarası Nasıl Hazırlanır? Evde Doğal Ağız Gargarası Nasıl Yapılır?
Ağız sağlığına önem gösterenler diş fırçalamanın yanında gargara yapmaya ve diş ipi kullanmaya da önem veriyor. Marketlerdeki alkollü gargaralardan kullanmak istemeyenler ve evde çok daha doğal bir şekilde etkili gargara hazırlamak isteyenler konu hakkında araştırmalara başladı. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında evde ağız gargarası nasıl hazırlanır vebsoruları yer alıyor. Birçok kişi tarafından merakla araştırılan konu için alternatif yöntemler bulunmaktadır. Evde ağız gargarası nasıl hazırlanır ve doğal ağız gargarası hazırlama yöntemleri için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz.


Evde Ağız Gargarası Nasıl Hazırlanır? Evde Doğal Ağız Gargarası Nasıl Yapılır?

Evde Doğal Ağız Gargarası Nasıl Yapılır?


Ağız gargarası hijyenine önem verenler tarafından sevilen ve tercih edilen ürünler arasında yer alıyor. Diş fırçalamanın yanında diş ipi ve ağız gargarası da oldukça tercih ediliyor. Ağız ve diş salığı için önemli ürünler arasında yer alan gargara ise marketlerde kolaylıkla bulunabilir. Fakat kimyasal yapıda oldukları ve içinde alkol bulundurduğu için rahatsız edici bir yöntemdir. Bu nedenle en sık aratılanlar arasında evde ağız gargarası nasıl yapılır ve ağız gargarası nasıl hazırlanır soruları yer alıyor. Gargara dişlerin beyazlamasının yanı sıra, derinlemesine temizlik ve çürük oluşumunu önlemek için büyük öne taşır. Ağız içinde oluşan plakların giderilmesine yardımcı olurken diş eti iltihabının da ortadan kaldırılmasına yardımcı olur. İşte evde doğal ve sağlıklı bir şekilde gargara yapmak için tarifler;

-Tuz ve karbonat kullanarak oldukça basit bir şekilde gargara ortaya çıkarabilirsiniz. 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karbonat ve biraz uçucu yağı bir bardak suyun içinde karıştırın. Önce ağzınızı çalkalayıp ardından gargara yaptıktan sonra tükürün. Ev yapımı doğal gargaranızın etkilerini göreceksiniz.

-Aloe Vera suyu da bu konuda size oldukça yardımcı ürünlerdendir. Yarım litre aloe vera ile yarım su bardağı distile suyu karıştırın. Üzerinde 2 çay kaşığı karbonat ekleyin. İsteğe bağlı olarak uçucu yağlar da kullanabilirsiniz.

-İki basit malzemeden de kolay bir şekilde ağız gargarası ortaya çıkarabilirsiniz. 20-20 damla uçucu yağ ile 1 su bardağı distile suyu karıştırın. Uçucu yağlar plak oluşumunu engellemeye yardımcı olurken aynı zamanda diş eti iltihabının da giderilmesine katkıda bulunur.


Evde Ağız Gargarası Nasıl Hazırlanır? Evde Doğal Ağız Gargarası Nasıl Yapılır?

Marketteki Gargaralar Zararlı Mı?


Birçok kişi tarafından merak edilen arasında marketteki gargaralar zararlı mı ve ağız gargarası zararlı mı soruları yer alıyor. Gargaranın ağızdaki sağlıklı bakterilerin de azalmasına neden olduğu birçok uzman tarafından belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Prof. Dr. Murat Akkocaoğlu garagara yapmanın zararları kapsamında Uzun süreli ağız gargarası kullanımı ağız içinde rutin olarak yaşayan mikroorganizmaların oranlarında değişikliğe sebep olur. Bu da özellikle mantar enfeksiyonu oluşumuna sebep olabilir." İfadelerini kullandı. Bu nedenle evde doğal garagara hazırlayarak sağlıklı bir şekilde gargara yapabilirsiniz.

Evde gargara nasıl hazırlanır ve gargara zararlı mı sorularına sizler için cevap verdik. Konu hakkında daha fazla bilgi için sitemizi takip etmeye devam edebilirsiniz.