Usak AK Parti Açiklamasi '28 Subat Darbesi Vesayetçi Sistemin Ilk Tezahürü Degildir'

Adalet ve Kalkinma Partisi (AK Parti) Usak Il Baskani Fahrettin Tugrul, 28 Subat darbesinin yil dönümünde basin açiklamasi düzenledi. Düzenlenen açiklamada Tugrul, 28 Subat darbesinin vesayetçi sistemin ilk tezahürü olmadigini ve maalesef son olmadigini belirtti.

Usak AK Parti Açiklamasi '28 Subat Darbesi Vesayetçi Sistemin Ilk Tezahürü Degildir'


AK Parti Usak Il Baskanligi’nda düzenlenen basin açiklamasina AK Parti Usak Milletvekili Ismail Günes, AK Parti Usak Il Baskani Fahrettin Tugrul, AK Parti Kadin Kollari Baskani Hilal Sabanci, AK Parti Merkez Ilçe Baskani Mehmet Bayar, Sivil Toplum Kurumlari baskanlari ve parti üyeleri katildi.

Yapmis oldugu açiklamada 25.yili geride birakilan 28 Subat darbesinin “Post modern” bir darbe oldugunu belirten AK Parti Usak Il Baskani Fahrettin Tugrul, yapilan darbeyi; milletimin inancina, iradesine, degerlerine, insan haklarina, demokrasiye ve özgürlüge yapilan fiili bir darbe oldugunu ifade etti.



Motivasyonunu 27 Mayis darbesinden aldigini belirten Tugrul; “28 Subat, bir darbenin tarihi oldugu gibi vesayetin, anti demokratligin, karanlik bir zihniyetin ismi olarak tarihe geçmistir” dedi.

Baskan Fahrettin Tugrul, “28 Subat’ta sözde irtica tehdidi ile medya darbeci zihniyete rahap olarak top yekûn savas mansetleri atmis, Ankara sokaklarinda tanklar yürütülmüs, anti demokratik milli güvenlik kurulu kararlari alinmis, demokrasiye balans ayari verilerek hükümet istifaya zorlanmistir. Bin yil sürecek dedikleri 28 Subat post modern darbesi ile insanlar; ayrimci, irkçi, ötekilestirici, insan haklarina aykiri uygulamalara mahrum kalmis ve milyonlarca insanin hayati karartilmistir. Kadinlarimiz ve genç kizlarimiz, ne acidir ki bu karanlik sürecin en büyük magdurlarindan olmustur. Darbecilerin kurdugu ikna odalarinda nice kadin, inançlari hiçe sayilarak zorlanmis ve baskiya maruz kalmis, bas örtüleri açilmaya zorlanmistir. Bu odalarda psikolojik baskilara maruz kalmis genç kizlarimizin çogu üniversite ve liselerdeki egitimlerini yarida birakmak zorunda kalmis ve etkisi bugün dahi süren travmalar geçirmislerdir. Uygulanan kanunsuz basörtüsü yasagi ile kadinlarin çalisma hayatinda var olmalari engellenmistir. Siyasi görüs ve inancindan dolayi insanlarin çalisma, ibadet, düsünce ve ifade özgürlükleri gibi temel haklari ellerinden alinmistir” ifadelerini kullandi.

28 Subat darbesinin vesayetçi sistemin ilk tezahürü olmadigi gibi son olmadigini da sözlerine ekleyen Baskan Tugrul, “15 Temmuz hain darbe girisimi de ayni kaynaktan beslenen vesayetçi sistemin disa yansiyan bir suretidir. Ülkemizde yasanan bazi gelismelere ve dillendirilen, hayali kurulan özlemlere bakilirsa 28 Subat zihniyeti ne yazik ki bazi mahfillerde hala diriligini muhafaza etmektedir. Devletimizin 28 Subat’in acilarini azaltmak ve iyilestirmek adina yaptigi murtazam çalismalarina ragmen bu zihniyetin sözlemleri, eylemleri ve kamuflajli darbe yillari nostaljileri kabuk baglayan yaralarimizi kanatmaktadir. Vesayetçi zihniyetle mücadelemiz, biz var oldukça devam edecek. 28 Subat için ‘Bin yil sürecek’ diyenler unutmasin ki; 28 Subat bin yil sürmedi ama biz 28 Subat’i bin yil geçse de unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Demokrasimize ve milli idaremize her zaman sahip çikacagiz. 15 Temmuz darbe girisiminde Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan liderliginde milletimizle beraber göstermis oldugumuz bu mücadele ve azim bunun en net ispatidir. Bu vesile ile ülkemizde 27 Mayis, 12 Eylül, 28 Subat, 15 Temmuz gibi insan onuruna, insan haklarinin, demokrasi ve degerlerimizin hiçe sayildigi günlerin bir daha yasanmamasi için var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA